27/10/09

Εορτασμός του «ΟΧΙ» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον τριπλό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Μαθητές δημοτικών και γυμνασίων, δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, παρέλασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στην οδό Τσιμισκή, υπό τους ήχους της δημοτικής μπάντας.
Με τη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνεχίστηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μάρκος Μπόλαρης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, βουλευτές των κομμάτων, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος και Αγγελος Κολοκοτρώνης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, εκκλησιαστικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Θα πρέπει να επενδύσουμε ως χώρα, τα πάντα, στη νεολαία μας εάν θέλουμε να δούμε την Ελλάδα των προσδοκιών μας να βαδίζει με σταθερά βήματα στο μέλλον» τόνισε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη.

«Αναμετριόμαστε με τις προκλήσεις του σήμερα. Αναμετριόμαστε με το σήμερα της παιδείας και της νεολαίας, ώστε να υπάρξει μια παιδεία ποιότητας, που να στηρίζει την ελληνική νεολαία σε σχέση με το αύριο» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης, ενώ ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης ανέφερε ότι «αξίζει να δώσουμε όλο το βάρος στη νέα γενιά γιατί το μέλλον είναι δικό τους».

Στις δηλώσεις τους, οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκαν στα δικαιώματα, τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής νεολαίας, αλλά και στις αγωνίες και τις αναζητήσεις της μαθητιώσας νεολαίας και τόνισαν ότι η Πολιτεία οφείλει να δώσει αγώνα για μια καλύτερη παιδεία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Νωρίτερα, μαθητές κατέθεσαν στεφάνι στο ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Οι σημερινές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με την εκφώνηση από τον καθηγητή του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Χ. Παπαπανάγο, του Πανηγυρικού της Ημέρας με θέμα: «Ο συμβολισμός του ιστορικού "ΟΧΙ" και η προβολή του στο παρόν και στο μέλλον».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share