24/10/09

Η Ζεϊμπέκ απειλεί τους Πομάκους

Σε αυτή την περίπτωση τι θα γίνει κύριοι της ΝΔ και της κυβέρνησης;

Δεν θα προστατεύσετε τους Έλληνες πολίτες;

H παρακάτω είδηση είναι ενδεικτική του τρόπου που λειτουργεί το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Μάλιστα, τα συμβάντα τα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι, βλέποντας μάλιστα ότι ο «σχεδιασμός» του προξενείου «δεν βγήκε».


Απειλές κατά Ελλήνων πολιτών

«Κι ενώ η "μπόρα" των εκλογών πέρασε, ήρθε η ώρα να φανερωθούν οι πιέσεις που έγιναν στα ορεινά χωριά (κυρίως στο νομό Ξάνθης) και προς τους γηγενείς Έλληνες Πομάκους κατοίκους της περιοχής. Πρωταγωνίστρια, σε ένα από τα επεισόδια εξαγοράς και ταυτόχρονου εκφοβισμού των ψηφοφόρων, ήταν η Ζεϊμπέκ Αϊσέλ, η οποία φέρεται να προκάλεσε σε μία επίσκεψή της στη Σμίνθη της Ξάνθης, δύο ημέρες πριν τις εκλογές.

Η στάση -και ουσιαστική αντίδραση των Πομάκων- ήταν η απόλυτη ψυχρολουσία για την υποψήφια της ΝΔ, η οποία συνάντησε μεγάλη απροθυμία στο να ακουστεί από τους ελάχιστους που μαζεύτηκαν στο καφενείο του χωριού, για να πιούνε τον καφέ τους.

"Μίλα ελληνικά και όχι τούρκικα!"

Μάλιστα, η προτροπή ενός Πομάκου "μίλα ελληνικά και όχι τούρκικα", διέλυσε κυριολεκτικά την ψυχολογία της νεαρής υποψήφιας Ζεϊμπέκ, γνωστής για την πολεμική της κατά της πομακικής ταυτότητας (αν και η ίδια είναι Πομάκα, που κατάγεται από το πομακικό κεφαλοχώρι του Εχίνου στην ορεινή Ξάνθη).

Μετά την περιπαικτική προτροπή, η Ζεϊμπέκ μιλώντας στα ελληνικά και απευθυνόμενη προς τους παρευρισκόμενους, δεν δίστασε να μιλήσει απειλητικά λέγοντας: "Εντάξει, εγώ θα μιλήσω ελληνικά, αλλά ξέρω γιατί δεν μιλάτε Τούρκικα και αυτό θα τακτοποιηθεί..."!


Ζητείται εισαγγελέας


Και σαφέστατα πρέπει να τακτοποιηθεί και θα πρέπει να επέμβει εισαγγελέας για να ζητήσει από την «τουρκάλα» Ζεϊμπέκ να προσδιορίσει τι ακριβώς εννοούσε με τα λεγόμενά της, πως δηλαδή θα τακτοποιηθεί το να αλλάξουν γλώσσα επικοινωνίας οι Πομάκοι της Θράκης. Οφείλει, άλλωστε η κυρία Ζεϊμπέκ, στα πλαίσια της δημοκρατίας που την δέχτηκε και που την ανέχεται, να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοούσε λέγοντας πως «θα τακτοποιηθεί...».

Οι παρευρισκόμενοι Πομάκοι όμως, που δεν ιδρώνει εύκολα το αφτί τους, συνέχισαν να κάνουν πλάκα μαζί της και δεν άργησαν να της φωνάξουν "δεν θέλουμε λόγια, λεφτά θέλουμε". Και η απάντηση της Ζεϊμπέκ Αϊσέλ, ήταν μακράν πέρα από τα όρια, τα οποία η δημοκρατία ορίζει...!


Μαύρο προπαγανδιστικό χρήμα εκ Τουρκίας


"Λεφτά υπάρχουν πολλά, ψηφίστε με και θα δείτε", αντέτεινε η υποψήφια, χωρίς να υπολογίζει το βάρος των λεγομένων της τόσο απέναντι στο πολίτευμα της χώρας, όσο και απέναντι σε ανθρώπους που τους ζήτησε ανοιχτά την ψήφο για να τους το ανταποδώσει με χρήματα!

Το θέμα όμως εδώ είναι τίνος είναι αυτά τα χρήματα που έταξε η κυρία Ζεϊμπέκ. Ποιος διαθέτει "πολλά λεφτά" για να στηρίξει την κυρία αυτή; Πού βρίσκονται, αλήθεια, αυτά τα χρήματα; Μήπως στην τράπεζα Ziraat (γνωστό παραμάγαζο της ΜΙΤ αλλά και του στρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας), όπου έχουν καταθέσει τα χρήματά τους (χωρίς την παραμικρή ασφάλεια) αρκετοί μουσουλμάνοι της Θράκης;

Διαχρονική προσπάθεια εκτουρκισμού

Tο θέατρο του παραλόγου και της αδιαντροπιάς που παίχτηκε προεκλογικά στη Θράκη, έχει αρχίσει πλέον να γίνεται γνωστό. Ουκ ολίγοι θα βρεθούν στην δύσκολη θέση να προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα εάν τολμήσει να παρέμβει το ελληνικό κράτος και η ελληνική Δικαιοσύνη... Βέβαια, οι πράκτορες της Άγκυρας συνεχίζουν άοκνοι (παρά τις συνεχείς τους αποτυχίες) τις προσπάθειές τους για τον εκτουρκισμό της περιοχής.

πηγή: «Φωνή της Ροδόπης»

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share