19/11/09

Μεταεξεταστέα η βάση του 10

Την κατάργηση της πολυσυζητημένης βάσης του δέκα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προανήγγειλε χθες η υπουργός Παιδείας.

Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, αποδεχόμενη ότι το μέτρο αυτό που θεσπίστηκε το 2006 επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου και μέχρι τώρα έχει αφήσει κενές περισσότερες από 60.000 θέσεις (!) δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, δήλωσε ότι πράγματι μελετάται η κατάργησή της, χωρίς όμως να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα της αλλαγής.




«Είναι δέσμευση»

«Η προεκλογική μας δέσμευση είναι για κατάργησή της. Η συνολική παρουσίαση θα γίνει με τη μελέτη που κάνουμε αυτή τη στιγμή και την ανάλυση των δεδομένων», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στη ΝΕΤ, και συμπλήρωσε:
«Οι προεκλογικές δεσμεύσεις τηρούνται, αλλά πρέπει να ανακοινώσουμε και το πώς και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα γίνει».

Πάγιο αίτημα


Η κατάργηση της βάσης του δέκα αποτελεί πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.
Η ΟΛΜΕ το ζητά από την πρώτη ημέρα της εφαρμογής της, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες η ΓΣΕΕ πρότεινε την κατάργηση από τις επόμενες κιόλας εξετάσεις, καθώς από το 2006 που εφαρμόστηκε με αποσπασματικό τρόπο κατά μέσο όρο 15.000 θέσεις κάθε χρόνο μένουν κενές σε δεκάδες περιφερειακά τμήματα των ΤΕΙ, τα οποία έκτοτε απειλούνται με λουκέτο και υπολειτουργούν.

Η ΓΣΕΕ έθεσε μάλιστα το ζήτημα αυτό και στην «επιτροπή Μπαμπινιώτη», η οποία συνεδριάζει σήμερα για τελευταία φορά και μεθαύριο παραδίδει στην κ. Διαμαντοπούλου τις προτάσεις της για τις αλλαγές στο εξεταστικό και το νέο λύκειο.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share