25/11/09

Σε ελεύθερη πτώση 2,3% το Χρηματιστήριο Αθηνών

Η άθλια εικόνα της Οδού Αθηνών (έφτασε στο –4,13% και στις 2328 μονάδες ) περικλείει, ενδεχομένως, μια ακόμη δυσμενή είδηση για την ελληνική οικονομία η οποία δεν έχει γίνει γνωστή ευρύτερα, αλλά μόνο στους πωλητές ξένους που σήμερα ξεπουλούσαν τις μετοχές.

Άλλωστε, η αξία των συναλλαγών (446 εκατ. ευρώ) αποτελεί την υψηλότερη σε όλη την προηγούμενη περίοδο.




Αυτή είναι η εκτίμηση χρηματιστηριακών παραγόντων οι οποίοι συμπλήρωναν ότι η είδηση συνδέεται με την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ecofin την ερχόμενη εβδομάδα.

Τελικώς, στην Αθήνα μετά την υπερβολική πτώση και τις χθεσινές δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη κ. Γ. Προβόπουλου – για το ενδεχόμενο τα ομόλογα να μην γίνονται δεκτά – παρενέβη ο διοικητής της Εθνικής κ. Τάκης Αράπογλου ο οποίος τόνισε πως είναι υπερβολική η φημολογία για τις τράπεζες.

Μετά τις δηλώσεις η αγορά άρχισε να ανακάμπτει και τελικά ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 2372, 61 μονάδες καταγράφοντας πτώση 2,30%.

Η μετοχή της Εθνικής έχασε 3,51% κλείνοντας στα 22 ευρώ.

H Alpha Βank έχασε 4,55%.

Πτώση 7,06% για την Τράπεζα Πειραιώς, 2,51% για την Eurobank και 6,06% για την Marfin Popular Bank. Πτώση 5,43% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και 3,19% για την Τράπεζα Κύπρου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share