2/11/09

Νέα 48ωρη απεργία από τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ

Νέος γύρος στο σίριαλ της σύμβασης ΟΛΠ-Cosco, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν το μεσημέρι της Δευτέρας νέα 48ωρη απεργία, δύο μόλις 24ωρα μετά τη συνάντησή τους με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.

Τις διαθέσεις τους, άλλωστε, τις είχαν δείξει οι εργαζόμενοι με τις δηλώσεις τους το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ζητώντας άμεσα διάλογος σε τέσσερις άξονες:Αναπτυξιακό, Ρυθμιστικό-Φορολογικό και Εργασικά».



Συμπλήρωναν, δε, ότι υπάρχει δυσκολία γιατί δεν έγινε ανάλυση από την υπουργό για τα ακριβή σημεία που αφορά ο κάθε άξονας και προσέθεσαν ότι θα εξετάσουν τη στάση τους στα συλλογικά τους όργανα.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα ΔΣ της ΟΜ.Υ.Λ.Ε. και της Ένωσης Λιμενεργατών μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της συνάντησης με την Υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας & Ανταγωνισμού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τρίτη και Τετάρτη 3 & 4 /11/2009.

Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει από ώρα 00:00 νυχτερινή.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε, επειδή κατά τη συνάντηση με την Υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας & Ανταγωνισμού δεν υπήρξε καμία δέσμευση επί των θεμάτων και των συνεπειών της παραχώρησης του Προβλήτα ΙΙ του Σ.ΕΜΠΟ.

Ιδιαίτερα δεν υπήρξε καμία δέσμευση για τα θέματα του Δημόσιου Ελέγχου και της κατοχύρωσης των εργασιακών σχέσεων.

Την Τετάρτη 4/11/2009 θα συνεδριάσουν εκ νέου τα Δ.Σ της ΟΜ.Υ.Λ.Ε και της Ένωσης Λιμενεργατών.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share