2/11/09

Οι αυτοκτονίες λόγω χρεών συνεχίζονται... απόγνωση παντού

Τους έπνιξαν τα χρέη και αυτοκτόνησαν

Στην αυτοχειρία οδηγήθηκαν δύο επιφανείς επιχειρηματίες από το Ηράκλειο Κρήτης, οι οποίοι πνιγμένοι από τα υπέρογκα χρέη και δεχόμενοι δυσβάσταχτες πιέσεις για άμεση αποπληρωμή βρέθηκαν σε κατάσταση απελπισίας και αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην ίδια τους τη ζωή.




Η μαύρη αρχή έγινε το απόγευμα της Πέμπτης με τον 57χρονο επιχειρηματία Κωνσταντίνο Πακιουφάκη, ιδιοκτήτη του καταστήματος «Ηχος και Φως» στη Νέα Αλικαρνασσό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 57χρονος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, ήταν ένας σοβαρός, ευαίσθητος και φιλήσυχος άνθρωπος που δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή για κακόβουλα σχόλια. Τον τελευταίο καιρό, παρά το γεγονός πως συνεργαζόταν με γνωστές εταιρείες και τοπικούς φορείς (όπως ξενοδοχεία, νομαρχίες και δήμους), στους οποίους νοίκιαζε εξοπλισμό συστημάτων ήχου και εικόνας, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τον είχαν αναγκάσει να στραφεί στη λύση των δανεικών από τράπεζες αλλά και από ιδιώτες.

Παρά τις προσπάθειες να καλύψει τα χρέη και να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις του, ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το υπέρογκο ποσό που είχε δανειστεί, με αποτέλεσμα να δέχεται τρομερές πιέσεις τόσο ο ίδιος όσο και άνθρωποι του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Μάλιστα, μόλις λίγες μέρες πριν οδηγηθεί στην αυτοκτονία, ο ίδιος είχε εκμυστηρευτεί σε γνωστούς του πως δεν άντεχε άλλο αυτή την κατάσταση, πως το κινητό του χτυπούσε δαιμονισμένα και πως είχε φτάσει σε αυτό το σημείο επειδή δεν ήταν λίγοι εκείνοι που του χρωστούσαν χρήματα και δεν του έδιναν.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ο 57χρονος άνδρας πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στο μαρτύριό του. Αποφασισμένος για όλα μπήκε στο αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς την περιοχή Ψαρή Φοράδα. Εκεί, και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Φάρος, ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε από πολύ μεγάλο ύψος πάνω σε βράχια που μετέτρεψαν το όχημά του σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Ο θάνατος του άτυχου επιχειρηματία ήταν ακαριαίος, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού της σορού του από άνδρες της ΕΜΑΚ διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Παρασκευής, ένας ακόμη επιχειρηματίας που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα έβαλε τέλος στη ζωή του αυτοκτονώντας μέσα στο κατάστημά του με ένα παλιό πιστόλι των 7,65 mm. Πρόκειται για έναν 38χρονο άνδρα που δραστηριοποιούνταν στο χώρο της συγκέντρωσης μετάλλων. Μάλιστα, λίγες ώρες πριν πατήσει τη σκανδάλη ο 38χρονος είχε εκμυστηρευτεί σε συγχωριανούς του ότι θα παλέψει μέχρι τέλους προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση.

Τον νεκρό άνδρα, που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, εντόπισε μέσα σε λίμνη αίματος ένας γνωστός του, ενώ στο γραφείο δίπλα από το πτώμα του βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα που έγραφε: «Συγγνώμη για όλα, φταίω εγώ που δεν τα κατάφερα».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share