7/11/09

Κυβέρνηση κι αν άλλαξε... η κουταμάρα μένει !!!

Ο Δένδιας δεν είναι πια Υπουργός...

ο Παλαιοκώστας κάνει διακοπές αλλά...

Το «φακέλωμα» των συνδρομητών της καρτοκινητής ξεκινά ΑΥΡΙΟ 8/11/2009


Σε εφαρμογή τίθεται η διαδικασία ταυτοποίησης των συνδρομητών καρτοκινητής τηλεφωνίας, όπως προβλέπεται από το νόμο Δένδια Ν.3783/2009, περί αποθάρρυνσης της ανώνυμης χρήσης κινητού τηλεφώνου σε παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες.
Σημειώνεται πως όλοι οι νέοι συνδρομητές καρτοκινητής θα πρέπει να δηλώνουν τα στοιχεία της ταυτότητας τους στον πάροχο προκειμένου να ενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους, ενώ οι όσοι είναι ήδη συνδρομητές καρτοκινητής θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2010, αλλιώς θα απενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους στο δίκτυο.

Η δήλωση των στοιχείων πραγματοποιείται στα καταστήματα του παρόχου κινητής τηλεφωνίας, ενώ ο συνδρομητής θα πρέπει να έχει μαζί την ταυτότητα ή το διαβατήριό του και την κάρτα SIM ή τον 20-ψήφιο αριθμό που αυτή φέρει.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης περιλαμβάνει την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης για την ακρίβεια των στοιχείων, ωστόσο εάν ο χρήστης είναι ανήλικος η δήλωση των στοιχείων θα πρέπει να γίνει από τον κηδεμόνα του.

Η εγγραφή των συνδρομητών στους τηλεφωνικούς καταλόγους είναι προαιρετική και η συναίνεση του κατόχου θα πρέπει να δηλώνεται κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Ο νόμος βέβαια ισχύει με σκοπό να αποθαρρυνθεί η ανώνυμη χρήση κινητής τηλεφώνειας σε ύποπτες γκομενοδουλειές γιατι αν πρόκειται για χρήση σε παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες τότε οι χρήστες θα πρέπει να προμηθευτούν κάρτες της προ Δένδια εποχής και να δηλώσουν ψευδή στοιχεία μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2010 ή να προσκομίσουν στα καταστήματα του παρόχου κινητής τηλεφωνίας τις πλαστές τους ταυτότητες διότι αλλιώς είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν κάρτες sim από γειτονικά βαλκανικά κράτοι οπού ισχύει το καθεστώς της ανωνυμίας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share