19/11/09

Φρένο στους εμβολιασμούς !!!

Την προμήθεια 2 εκατομμυρίων δόσεων πανδημικού εμβολίου χωρίς ανοσοενισχυτικό εξετάζει τώρα η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η ουσία αυτή αποτελεί το μήλον της Έριδος στους επιστημονικούς κύκλους. Όσοι ειδικοί διατυπώνουν αμφιβολίες για την ασφάλεια του εμβολίου υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες για...




...πιθανές παρενέργειες σε βάθος χρόνου από τη χρήση ανοσοενισχυτικού σε παιδιά και σε εγκύους.

Όμως πολλαπλασιάζονται οι φωνές ειδικών στο τομέα της παρασκευής φαρμάκων που τονίζουν πως δεν υπάρχει βάσιμος επιστημονικά λόγος ανησυχίας για τη χρήση ανοσοενισχυτικού, αφού οι κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως δεν είναι τοξικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο κ. Νίκος Χούλης, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι, αντιθέτως, το ανοσοενισχυτικό «ενισχύει την παραγωγή αντισωμάτων στον οργανισμό με μικρότερη δόση του αντιγόνου της γρίπης, ενώ παράλληλα προσφέρει προστασία ακόμη στην περίπτωση που ο νέος ιός Α υποστεί μετάλλαξη».

Τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα έναρξης του εμβολιασμού, εμβολιάστηκαν 1.912 άνθρωποι- γιατροί, νοσηλευτές και χρονίως πάσχοντες. Οι λοιμωξιολόγοι κάνουν λόγο για χαμηλή, πλην όμως αναμενόμενη προσέλευση, δεδομένου του αρνητικού κλίματος αντιφατικών απόψεων για την ασφάλεια του εμβολίου.

Μειωμένη ήταν η προσέλευση των επαγγελματιών υγείας και χθες, γεγονός το οποίο οφείλεται και στην επέτειο του Πολυτεχνείου που κράτησε τους πολίτες στο σπίτι, ενώ παράλληλα ήταν και ο λόγος που κάποια κέντρα εμβολιασμού παρέμειναν κλειστά.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, οι ίδιοι δεν πρόκειται να εμβολιαστούν καθώς καθημερινά προσέρχονται στο νοσοκομείο δεκάδες παιδιά που νοσούν από τη νέα γρίπη και, άρα, εκτιμούν πως έχουν πλέον αποκτήσει φυσική ανοσία.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share