11/11/09

Επαναλειτουργεί το λιμάνι.... Μέχρι νεωτέρας !!!

Η Ομοσπονδία των λιμενεργατών ανέστειλε τις κινητοποιήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος με την κυβέρνηση.

Ο κ.Γιώργος Ανωμερίτης, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι το εργασιακό καθεστώς θα είναι αποκλειστικά θέμα του Οργανισμού.




Επιπλέον, έκανε δεκτό το αίτημα συμμετοχής των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΠ, θυγατρική της Cosco.

Η ηγεσία της ΣΕΠ Α.Ε, διαβεβαίωσε ότι όλοι οι νέοι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν θα είναι Έλληνες πολίτες.

Μετά από μία ατελείωτη ημέρα με μαραθώνιες συναντήσεις και συσκέψεις οι επαγγελματίες ανασαίνουν εν όψει και των Χριστουγέννων.

Τα ΔΣ της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών αποφάσισαν να αναστείλουν την απεργία αφού φαίνεται ότι πείστηκαν από τα όσα τους είπε ο Γιώργος Ανωμερίτης όσο αφορά τον διάλογο.

Ο Γ.Ανωμερίτης διαβεβαίωσε ότι το εργασιακό καθεστώς τους θα είναι αποκλειστικά θέμα ΟΛΠ ΑΕ και ότι κατά τη διάρκεια του διαλόγου για επιμέρους θέματα: (α) Θα διατηρηθούν ακέραιες όλες οι θέσεις εργασίας, (β) θα διατηρηθούν οι ισχύοντες οικονομικοί όροι εργασίας, (γ) θα επανεξετασθεί θετικότερα το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και (δ) στη νέα συλλογική σύμβαση του 2010 θα συμπεριληφθούν θετικά σειρά επιμέρους κλαδικών αιτημάτων, τα οποία έχουν υποβληθεί.

Eπίσης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η νέα διοίκηση είναι διοίκηση διαλόγου και ζήτησε από τα συνδικάτα τον ορισμό διαπραγματευτών εντός της εβδομάδας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share