16/11/09

Οριστικά στην Άμφισσα η δίκη για την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

Στην Άμφισσα θα διεξαχθεί τελικά η δίκη των δύο ειδικών φρουρών Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη που κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια.

Και αυτό γιατί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έθεσε στο αρχείο την αίτηση της μητέρας του άτυχου Αλέξη, Τζίνας Τσαλικιάν που ζητούσε η δίκη να διεξαχθεί όχι στην Άμφισσα αλλά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου έγινε η δίκη των μελών της 17Ν και του ΕΛΑ.




Συγκεκριμένα, η μητέρα του αδικοχαμένου μαθητή ζητούσε τη διεξαγωγή της δίκης στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού με το σκεπτικό ότι «είναι δυσχερέστατη έως και αδύνατη» η μετάβαση της ιδίας, των δικηγόρων της αλλά και των μαρτύρων στην Άμφισσα.

Ωστόσο, ο κ. Τέντες έθεσε την αίτησή της στο αρχείο κρίνοντας ότι δεν έχουν αρθεί οι λόγοι δημόσιας τάξης για τους οποίους κρίθηκε ότι η διεξαγωγή της δίκης έπρεπε να μεταφερθεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας.

Η ημερομηνία της δίκης έχει προσδιοριστεί για τις 15 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share