26/11/09

Στα πρόθυρα της Πτώχευσης !!!

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα προσέλθει για χρηματοδότηση ενώπιον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ύστερα από υπόδειξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατυπώνει σε έκθεση της η Γερμανική Τράπεζα Deutsche Bank.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους αναλυτές, η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στην διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος θα μπορούσε να καταλήξει είτε σε επιβολή ποινών, είτε σε παραπομπή στο ΔΝΤ.





Ουσιαστικά, η εκτίμηση της γερμανικής Τράπεζας αποτελεί πιθανότατα και επιδίωξη ορισμένων χωρών ώστε να σταματήσει η χρηματοδότηση από την Ε.Ε Οι αναλυτές Mark Wall και Thomas Mayer που υπογράφουν την έκθεση επισημαίνουν την οικονομική αλλά και πολιτική αδυναμία στην Ελλάδα, για μη βιώσιμη εξέλιξη των δημόσιων οικονομικών, μη βιώσιμο εξωτερικό χρέος και για ανάγκη περαιτέρω στήριξης του τραπεζικού κλάδου.

Για τις τράπεζες σημειώνουν μάλιστα ότι το ΔΝΤ πρόσφατα υπογράμμισε για «επαρκές αλλά μειούμενο» επίπεδο τραπεζικών κεφαλαίων.

Από εδώ και πέρα, η Deutsche Bank αναμένει ότι τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο η Κομισιόν θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες υποδείξεις προς την Ελλάδα.

Τον Μάιο ή τον Ιούνιο αναμένεται να διαπιστωθεί ότι απαιτείται η λήψη περαιτέρω μέτρων.


Από εκείνο το σημείο και έπειτα, αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να συμμορφωθεί, είναι πιθανό ότι πριν από κάθε έκδοση ομολόγου θα της ζητείται να δημοσιεύει επιπλέον πληροφορίες και σύμφωνα με την ίδια έκθεση δεν αποκλείεται και η επιβολή χρηματικών προστίμων αντίστοιχων του 0,5% του ΑΕΠ.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα οποιαδήποτε στιγμή δεν καταφέρει να βρει τα απαιτούμενα κεφάλαια, η Deutsche Bank εκτιμά ότι η Κομισιόν θα κατευθύνει την Ελλάδα να αναζητήσει στήριξη στο ΔΝΤ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share