12/11/09

Ανθελληνικές συμφωνίες Οικουμενικού Πατριάρχη - Ερντογάν !!!!

Αυτά που μας κρύβουν τα Μ.Μ.Ε. και η τηλεόραση!!!


Τούρκικα "φέσια" σκέφτονται να φορέσουν στους Μητροπολίτες μας στις ΗΠΑ


Απίστευτο κι όμως Πατριαρχικό !!!

Kαθόλου καλά δε μας τα λεεί ο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος !!!!

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ αποκαλύπτει τη νέα ανθελληνική (και ανορθόδοξη) πολιτική που προωθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την συμφωνία Βαρθολομαίου - Ερντογάν για τη χορήγηση της Τουρκικής υπηκοότητας σε όσους από τους Μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπηρετούν εκτός Τουρκίας.

Ουσιαστικά δηλαδή η συμφωνία αυτή παραδίδει την Ορθοδοξία στους αλλόθρησκους Τούρκους.

Εφόσον η συμφωνία υλοποιηθεί, οι εν λόγω Μητροπολίτες θα μπορούν να συμμετέχουν στη διοικητική ζωή του Πατριαρχείου, έχοντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, στην περίπτωση φυσικά που δεχθούν να λάβουν την Τουρκική υπηκοότητα.

Το κρίσιμο αίτημα είναι εάν ο Ερντογάν είναι τόσο πονηρός που επιβάλλει εντέχνως τις επιδιώξεις του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ή εάν ο Οικουμενικός Πατριάρχης , στην πρόθεσή του να εξασφαλίσει τη διαδοχή στον Οικουμενικό Θρόνο αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των αποφάσεών του στον Ελληνισμό.


Αυτό άλλωστε έκανε με τον «ιερό» πόλεμο που είχε κηρύξει κατά του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου για τις Νέες Χώρες και τη Φήμη του και την αδιαφορία του για την απάλειψη του θρησκεύματος από τις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες.

Ωστόσο, τα ερωτήματα που τίθενται έχουν προεκτάσεις στο μέλλον και για την ύπαρξη του Ελληνικού έθνους.

Ειδικότερα, έγκυροι κύκλοι διερωτούνται τι θα γίνει με τους Έλληνες Μητροπολίτες των λεγομένων Νέων Χωρών που διοικητικά υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο; Στην Κρήτη, δηλαδή, ή στη Ρόδο θα αποκτήσουμε Μητροπολίτες με... Τουρκική υπηκοότητα;

Και, ακόμη περισσότερο, στην Αμερική και στις άλλες Μητροπόλεις του Απόδημου Ελληνισμού, που επίσης διοικητικά υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, και οι οποίοι είναι ταγοί της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού, οι Ιεράρχες θα γίνουν Τούρκοι;

Ομογενειακοί παράγοντες, που βρίσκονται επίσης στην πρωτεύουσα, τόνιζαν πως
«Δεν θα ανεχθούμε να έχει τουρκική υπηκοότητα ο αρχιεπίσκοπός μας. Εάν θέλει ο κ. Βαρθολομαίος να εξασφαλίσει ιεράρχες για το Φανάρι ας στρέψει αλλού το βλέμμα και τις προσπάθειές του».

Πρόσθεταν, μάλιστα, για να δώσουν έμφαση στην όλη υπόθεση: «Στην Αμερική και αλλού, η Εκκλησία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην Ελληνική εκπαίδευση των παιδιών μας. Είναι δυνατόν ο προκαθήμενος της Εκκλησίας να έχει τουρκική υπηκοότητα;

Η τουρκική υπηκοότητα εξ αντικειμένου συνεπάγεται και ορισμένους περιορισμούς κλπ.
Τι θα κάνει την 25η Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος; Τι θα πει στα Ελληνόπουλα για το 1821 ο ...Τουρκικής υπηκοότητας Ιεράρχης;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ, στην καταρχήν συμφωνία κατέληξαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Τούρκος πρωθυπουργός στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στις 15 Αυγούστου στη νήσο Πρίγκηπο. Κατά την ίδια εφημερίδα, η συμφωνία γνωστοποιήθηκε από τον ίδιο τον κ. Βαρθολομαίο στη 1 Νοεμβρίου, στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια γεύματος με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.


Σύμφωνα, εξάλλου, με ομογενειακό ΜΜΕ, ο κ. Ερντογάν ανέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη προφορικώς ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα και ζήτησε να σταλούν οι σχετικές αιτήσεις των ιεραρχών. Το θέμα συζητήθηκε στην Ιερά Σύνοδο και στάλθηκαν επιστολές στους εκτός Τουρκίας ιεράρχες του Φαναρίου, προκειμένου να υποβάλουν στο πατριαρχείο, εφόσον το επιθυμούν, το αίτημά τους περί απόκτησης της Τουρκικής υπηκοότητας.

Το μέτρο ισχύει για όλους τους ιεράρχες που ανήκουν στο εκκλησιαστικό κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συγκεκριμένα για τον αρχιεπίσκοπο και τους ιεράρχες της αρχιεπισκοπής Αμερικής, τους μητροπολίτες της Ευρώπης, τον αρχιεπίσκοπο και τους ιεράρχες της Αυστραλίας, τον αρχιεπίσκοπο και τους ιεράρχες της Αγγλίας, τους μητροπολίτες Κορέας, Χονγκ Κονγκ, Καναδά, Νότιας Αμερικής, για τον αρχιεπίσκοπο και τους ιεράρχες της Κρήτης, καθώς και για τους ιεράρχες της Δωδεκανήσου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο συντηρείται κυρίως με τους πόρους που του εξασφαλίζουν οι ελληνο-ορθόδοξες μητροπόλεις του εξωτερικού, χωρίς να είναι βέβαιο αν αποδίδεται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη λογαριασμός για τα έξοδα και τις δαπάνες, αφού τα χρήματα που προωθούνται στο Φανάρι ανήκουν στους ομογενείς πιστούς...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share