12/11/09

Να γίνει στην Αθήνα η δίκη για το θάνατο του Αλ.Γρηγορόπουλου ζητά η μητέρα

Ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητά από την Πολιτεία παρέμβαση ώστε η δίκη για το θάνατο του γιου της να μην γίνει στην Άμφισσα, όπως αποφασίστηκε πρόσφατα στον Άρειο Πάγο, αλλά στην Αθήνα, συνέγραψε η μητέρα του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η μητέρα του νεαρού, που έχασε τη ζωή του από σφαίρα ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, υποστηρίζει ότι η δίκη πρέπει να γίνει στην Αθήνα, για λόγους διευκόλυνσης των μαρτύρων.




Η μητέρα του παιδιού υποστηρίζει ότι η Πολιτεία πρέπει να παρέμβει για να γίνει αυτή η αλλαγή, ώστε να μπορεί η υπεράσπιση να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα.

Αναφέρει ότι το παιδί της, μετά το θάνατό του, συκοφαντήθηκε από τους φερόμενους ως δράστες, γεγονός που η οικογένεια έχει δικαίωμα να ανασκευάσει. Επίσης ισχυρίζεται ότι για πολλούς εκ των νεαρών μαρτύρων που θα παρουσιαστούν στη διαδικασία, θα είναι δύσκολη η μετακίνηση στην Άμφισσα εν μέσω σχολικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου υιοθέτησε πρόσφατα την εισήγηση του εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Ι. Τέντε και παρέπεμψε την εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας σε αυτό της Άμφισσας, επικαλούμενο λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Αντιδράσεις και στην Άμφισσα για τη δίκη

Αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στο νομό Φωκίδας, αλλά και επαγγελματικών και εμπορικών φορέων της περιοχής έχει προκαλέσει η ανακοίνωση ότι η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα γίνει στην Άμφισσα.

Σε σύσκεψη που έγινε στη Νομαρχία Φωκίδας και στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι των φορέων ο νομάρχης Νικόλαος Φουσέκης επισήμανε ότι "δεν είναι δυνατόν να δεχτεί η Άμφισσα και η Φωκίδα την πραγματοποίηση της δίκης".

Ο κ. Φουσέκης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη απόφαση ως "έκπληξη" και υπογράμμισε ότι μεταξύ των λόγων που συνηγορούν αρνητικά σε αυτή την απόφαση είναι ότι "πρόκειται για μικρή πόλη, σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, με το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της, όπως επίσης με μικρή και ταλαιπωρημένη αγορά".

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι θέσεις που εξέφρασαν ο δήμαρχος της Άμφισσας Ασημάκης Ασημακόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευάγγελος Μυταράς.

Αποφασίστηκε να συγκληθούν και να συνεδριάσουν εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Άμφισσας, αλλά και τα διοικητικά συμβούλια των φορέων για να πάρουν σαφή θέση και να την κοινοποιήσουν προς όλες τις πλευρές, ζητώντας να μην εξελιχτεί η δίκη στην Άμφισσα.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 15 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share