29/11/09

Η Άγκυρα ξεκαθαρίζει τη θέση της "κόκκινο πανί" ο Σαμαράς

Η εκλογή προέδρου της Ν.Δ. σχολιάζεται όπως είναι φυσικό και από εφημερίδες και ιστοσελίδες μειονοτικών της Θράκης.
Διαλέξαμε μια από τις πλέον "ενεργές" ιστοσελίδες και σας παρουσιάζουμε την σχετική μετάφραση. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα απηχεί πλήρως τις γραμμές του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ανήκει στον ανταποκριτή του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού TRT και εκδότη της εφημερίδας Μπιρλίκ που βγαίνει στην Κομοτηνή...





Ας δούμε λοιπόν τι συμβουλεύει τους μειονοτικούς ο εν λόγω κύριος:

"ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΔ, ΝΔ ΓΙΟΚ


Μετά την παραίτηση του Καραμανλή από την προεδρία του κόμματος, εμφανίστηκαν 3 υποψηφιότητες για την καρέκλα του προέδρου.Η τέως ΥΠΕΞ, ο τέως υπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Οι δύο τελευταίοι υποψήφιοι από παλιά μέχρι τώρα είναι γνωστοί για τις θέσεις τους ενάντια στην Τουρκία και τον τουρκισμό, και ακόμα χωρίς να έχουν αλλάξει γνώμη φαίνεται πως συνεχίζουν να μαζεύουν ψήφους φανατίζοντας με τις δηλώσεις τους τον ελληνικό λαό.

Από τη άλλη δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για την Ντόρα Μπακογιάννη, διότι στην περίοδο που ήταν ΥΠΕΞ έκανε μεν δηλώσεις στην κατεύθυνση των συμφερόντων της χώρας, αλλά δεν έκανε ακραίες δηλώσεις.

Κατά καιρούς υπήρξαν θέσεις σκληρές έναντι της Τουρκίας, όμως πάντοτε σε ένα επίπεδο. Η Μπακογιάννη σε σχέση με τους άλλους δύο υπόψήφιους θεωρείται πιο φιλική στην μειονότητα. Υπάρχουν βέβαια ισχυρισμοί από μειονοτικούς πως ακόμα και αυτή έως τώρα δεν έσκυψε, δεν προσέγγισε όπως έπρεπε τα προβλήματα της μειονότητας.

Από την άλλη, ο Σαμαράς αυτά που είπε στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, δεν καταπίνονται εύκολα από την Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και από την μάνα πατρίδα Τουρκία.

Ο Σαμαράς στην ομιλία του επέλεξε μια γραμμή λες και ήταν όχι υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. αλλά του ΛΑ.Ο.Σ. Τώρα υπάρχει ένα θέμα για τους συμπαθούντες μειονοτικούς της Ν.Δ. Αποτελεί θέμα η στάση που θα κρατήσουν.

Εμείς σαν εφημερίδα Μπιρλίκ με βάση ασφαλείς πληροφορίες μάθαμε πως σε περίπτωση που εκλεγεί ο Σαμαράς, οι μειονοτικοί θα αποκοπούνε πλήρως από την Ν.Δ. και πως έχουν έτοιμες τις ομαδικές παραιτήσεις τους.

Ο Σαμαράς κενολογεί: Δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία.Η μειονοτική πολιτική του Σαμαρά ήταν στηριγμένη από παλιά σε ρατσιστικά θεμέλια και φάνηκε πως μετά την πάροδο αρκετών χρόνων αυτό δεν άλλαξε. Ανέφερε πως: Η μειονότητα δεν είναι πρόβλημα Ελλάδος Τουρκίας. Συμπατριώτες μας είναι και δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία.

Το ιστορικό της παρελθόν, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα.

Γι’ αυτό καλά θα κάνει (ο Σαμαράς) να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία.

Και να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας.

Οι κατ’ ιδίαν, τετ-α-τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν τι σημαίνουν;

Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ; Η εικόνα αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει."


Εδώ είναι το link του άρθρου στα Τουρκικά


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share