16/11/09

Ν. Γκρουέφσκι: «Μαξιμαλιστικές» οι θέσεις της Ελλάδας

«Μαξιμαλιστική» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, τη θέση της Ελλάδας στη διαπραγματευτική διαδικασία για την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο και τις συνομιλίες που είχε τις προηγούμενες ημέρες στη Ν.Υόρκη, ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ...




ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε:

«Επιτρέψτε μου, προς το συμφέρον της διαδικασίας, να μην σχολιάσω τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας. Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα παραμείνει προσηλωμένη στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης, επιθυμώντας να βρεθεί λύση για να εκλείψει πλέον το ζήτημα αυτό».

Εξάλλου, οι τηλεοπτικοί σταθμοί των Σκοπίων, μετέδωσαν χθες το βράδυ, ότι η Ελλάδα, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο εκπρόσωπός της Αδαμάντιος Βασιλάκης με τον Μάθιου Νίμιτς, «σκλήρυνε στο έπακρο τη θέση της».

Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων, «Α1» σχολιάζει ότι μετά τις τελευταίες συναντήσεις που είχε ο Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, «η διαπραγμάτευση για το ζήτημα της ονομασίας επιδεινώθηκε δραματικά ». Ο ίδιος σταθμός προσθέτει ότι μόλις οι θέσεις αυτές της Ελλάδας μεταφέρθηκαν από τον μεσολαβητή του ΟΗΕ στα επίσημα Σκόπια, τα τελευταία αντέδρασαν επαναφέροντας την θέση περί «διπλής ονομασίας».

Ο φιλοκυβερνητικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός «Σίτελ» ανέφερε ότι «η Ελλάδα έθεσε μεγολομανείς αξιώσεις », ενώ ο επίσης φιλοκυβερνητικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός, «Κάναλ 5», σχολίασε ότι «η Ελλάδα επιστρέφει στις θέσεις που είχε το 1992, από την εποχή του Αντώνη Σαμαρά».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share