10/11/09

WONDERFUL GREECE.....

Τα 130 εκατομμύρια ευρώ ξεπερνούν τα χρέη του ΕΟΤ αφού σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο τέως υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης είχε κηρύξει στάση πληρωμών από τον Ιανουάριο του 2009.

Το CNN, οι Times, το BBC, το MTV, η Τουρκία, μέχρι και οι ταξιτζήδες του Λονδίνου απαιτούν να εξοφληθούν οι οφειλές του ελληνικού κράτους ενώ ετοιμάζονται να κινηθούν δικαστικά. Αύριο, στο Λονδίνο ξεκινά η μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση τουρισμού.





Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η υποδοχή της Ελλάδας στην έκθεση επρόκειτο να γίνει με εντάλματα! Αρμόδιος υπάλληλος της έκθεσης ενημέρωσε την υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, ότι δικαστικοί κλητήρες την περίμεναν με εντάλματα κατάσχεσης κάθε κινητού και ακίνητου περιουσιακού στοιχείου του ΕΟΤ.

Αυτό που συνέβη είναι ότι ο κατασκευαστής του περιπτέρου που χρησιμοποίησε το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης πέρυσι είχε κινήσει τη δικαστική διαδικασία κατάσχεσης, καθώς δεν είχε πληρωθεί ούτε ένα ευρώ για τις εργασίες του εδώ και έναν χρόνο.

Όταν η κ. Γκερέκου ενημερώθηκε για την κατάσταση έδωσε εντολή να εξοφληθούν τα τιμολόγια, όμως όπως διαπίστωσε στη συνέχεια το ταμείο του Οργανισμού είναι άδειο.

Η λύση τελικά δόθηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έδωσε 300.000 ευρώ για να πληρωθούν οι κατασκευαστές έναντι, ώστε να σταματήσουν οι διαδικασίες κατάσχεσης. Παράλληλα, τα χρέη δεν σταματούν εδώ. Οι ταξιτζήδες των παραδοσιακών μαύρων ταξί στο Λονδίνο ετοιμάζονται να κινηθούν δικαστικά εναντίον της Ελλάδας, καθώς οι οφειλές της χώρας ξεπερνούν τα 67.000 ευρώ.

Η Ελλάδα όμως χρωστάει και στην Τουρκία, και συγκεκριμένα στους δήμους της Άγκυρας, της Αττάλειας, της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης για τις γιγαντοαφίσες με τη διαφήμιση της χώρας μας που αναρτήθηκε στις πόλεις το περασμένο καλοκαίρι.

Ακόμα, συνολικά στα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού η Ελλάδα χρωστά μόνο το 2009 39,5 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα ΜΜΕ όπως το CNN, οι Times του Λονδίνου, το BBC, το Eurosport, το MTV κ.α. να μη δέχονται διαφήμιση της Ελλάδας μέχρι να εξοφληθούν οι προηγούμενες οφειλές.

Δείτε επίσης εδώ

Διέρρευσε από: protesilaos.blogspot.com
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share