8/12/09

Συλλήψεις ρεκόρ έφερε η μηδενική ανοχή - 61χρονη δηλώτρια τραυματίσθηκε σοβαρά από αστυνομικό της ομάδας «Δ»

Κλεφτοπόλεμος ανάμεσα στις δυνάμεις της Αστυνομίας που εφάρμοζαν το «δόγμα της μηδενικής ανοχής» και νεαρούς που ήταν αποφασισμένοι να προκαλέσουν επεισόδια εκτυλίχθηκε και πάλι επί ώρες χθές στο κέντρο της Αθήνας.

Στο επίκεντρο των επεισοδίων βρέθηκαν διαδηλωτές οι οποίοι θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και ταραξίες, ενώ μία 61χρονη......διαδηλώτρια τραυματίσθηκε σοβαρά στα επεισόδια της Κυριακής από αστυνομικό της ομάδας «Δ» που τη χτύπησε με τη μοτοσυκλέτα του.

Στην Εντατική Μονάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Χρήστος Κίττας, ο οποίος χτυπήθηκε από κουκουλοφόρους και υπέστη ήπιο καρδιακό επεισόδιο την ώρα που εισέβαλαν και κατέλαβαν το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δεκαέξι αστυνομικοί.

Στην περιφέρεια


Επεισόδια όμως σημειώθηκαν συνολικά σε επτά πόλεις-εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη- όπου επίσης η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις και προσαγωγές το τελευταίο σαρανταοκτάωρο.

Στην Κόρινθο, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, τα Γιάννινα, τη Ρόδο και την Ξάνθη υπήρξε ένταση, έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Πάτρα έγιναν 52 προσαγωγές και 3 συλλήψεις πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης πορείας, καθώς νεαροί έσπασαν τρία καταστήματα, ενώ στο Ηράκλειο έγιναν επεισόδια νωρίς το μεσημέρι, στη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν πέντε άτομα. Αμέσως μετά, ομάδες νεαρών προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου της Ανδρόγεω, δίπλα από το Δημαρχείο Ηρακλείου.

Ο κλεφτοπόλεμος συνεχίσθηκε επί ώρες, ενώ το απόγευμα η ένταση μεταφέρθηκε και στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, που έως αργά χθες τελούσε υπό κατάληψη, όπως και η Νομική Σχολή και η Πρυτανεία.

Ο σύζυγος της 61χρονη διαδηλώτριας που τραυματίσθηκε σοβαρά από αστυνομικό της ομάδας «Δ» στα επεισόδια της Κυριακής καταγγέλει πως...

"Δεν ήταν τροχαίο! Πήραν φόρα και την χτύπησαν, και μετά επέστρεψαν και την ξαναχτύπησαν με κλομπ"
,

Η 61χρονη γυναίκα κατέληξε στον Ερυθρό Σταυρό με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Με την πιθανότητα να μπει στο χειρουργείο για λεπτή εξαιρετικά σοβαρή επέμβαση στο κεφάλι να είναι ακόμη ισχυρή, η οικογένεια της 61χρονης μαθηματικού, και στελέχους τους Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ), θα κάνουν μήνυση κατά του οδηγού της ομάδας Δέλτα και του υπευθύνου της επιχείρησης.

Όπως υποστηρίζει ο σύζυγος της 61χρονης, ο οδηγός της ομάδας Δέλτα όχι μόνο δεν φρέναρε – όπως υποστηρίζει από την αρχή η Αστυνομία – χάνοντας τον έλεγχο, αλλά αντίθετα πήρε φόρα και μπήκε στο πλήθος, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που διαδήλωναν ειρηνικά στο σημείο.

Υπαάρχουν μάλιστα και καταγγελίες των αυτοπτών μαρτύρων που κάνουν λόγο επίθεση του αστυνομικού με κλομπ μετά το τροχαίο!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share