8/12/09

Τουρκικό «πάρτυ» στο Αιγαίο - Eξαπλή υπέρπτηση στα 300 μέτρα πάνω από το Αγαθονήσι.

Μέρα μαζικών παραβάσεων και παραβιάσεων ήταν η σημερινή από την πλευρά της τουρκικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, 2 σχηματισμοί μαχητικών με 14 συνολικά αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, προέβησαν σε 7 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 5 παραβάσεις του FIR Αθηνών, με σημεία εισόδου-εξόδου στο βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Από τα 14 μαχητικά της ΤΗΚ τα 6 έφεραν οπλισμό...Εικονική επιδρομή πάνω από το Αγαθονήσι έκαναν το μεσημέρι σήμερα, έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία εισέβαλαν στο FIR Αθηνών στη μία το μεσημέρι.

Στις δυο το μεσημέρι αφού οι εισβολείς είχαν συμπληρώσει μια ώρα πτήσης στο FIR Αθηνών πέταξαν σε εικονική επιδρομή πάνω από το Αγαθονήσι.

Χωρισμένα σε δυο ομάδες τα τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά έκαναν πολύ χαμηλή υπέρπτηση στα 300 μέτρα (1.000 ποδών) πάνω από τις ακτές το νησιού, ενώ τα άλλα δυο πέρασαν και αυτά πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 5100 ποδών.

Τα τουρκιά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εικονικά από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Για την τουρκική πρόκληση ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών ενώ το υπουργείο Άμυνας θα καταθέσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν την υπερπτήση στις αρμόδιες αρχές του ΝΑΤΟ.

Πάντως, η τουρκική προκλητικότητα συνδέεται με το ξεκίνημα της αξιολόγησης της ενταξιακής πορείας της γείτονος στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τη σκληρή στάση που τηρεί –κυρίως- η κυπριακή πλευρά.

Η εξαπλή υπέρπτηση θεωρείται απάντηση της Άγκυρας στην άρνηση της κυβέρνησης όπως διατυπώθηκε σε σχετική συνέντευξη του Δ. Δρούτσα και όπως περιλαμβάνεται στην απάντηση Γ. Παπανδρέου προς τον Τ. Ερντογάν περί απόρριψης του τουρκικού αιτήματος διαπραγμάτευσης του νυν καθεστώτος του Αιγαίου.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share