24/12/09

Δήμος Αρταίων: Κρατική επιχορήγηση 900.000€ για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας που συνεχώς ανοιγοκλείνει !!!

Χριστουγεννιάτικα καψώνια στους δημότες του φαίνεται πως κάνει ο Δήμος Αρταίων σφραγίζοντας κατα περιόδους το Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας τα τρία τελευταία χρόνια

Ο λόγος;; Δεν του φτάνουν τα 900.000€ που εισέπραξε φέτος απο τον κρατικό κορβανά ώς επιχορήγηση για τη συντήρηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Τα βλέπετε κ.Παπακωνσταντίνου αυτό κι αν ειναι φαγοπότι !!!





Η Δημαρχοπαρέα που διαχειρίζετε το πακέτο της επιχορήγησης τρία χρόνια τώρα καψωνάρει τον κοσμάκι, και ζητά απο το κράτος κάθε χρόνο περισσσότερα !

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης είχε υποσχεθεί -κιόλας- στους Αρτινούς πως δεν θα ξανακλείσει φέτος το Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας.

Για το λόγο αυτό πριν από ένα μήνα "πέρασε" ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, με 170.000 ευρώ για καύσιμα, για τη θέρμανση της πισίνας, ενώ όπως απεδείχθει ετοιμαζόταν να κλείσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο ισχυριζόμενος οικονομικούς λόγους.

Το Κολυμβητήριο όμως τελικά έκλεισε στις 20 Δεκεμβρίου τα 170 χιλιάρικα πού πήγαν;

Δείτε τώρα τι δήλωσε για το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος κ.Παπαχρηστάκης:

"Επειδή υπάρχουν φήμες ότι το 2010 θα είναι μικρότερη η επιχορήγηση και επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν , θα το κλείσουμε φέτος για να μείνει ανοιχτό του χρόνου "

Μπράβο σας κ.δημοτικέ σύμβουλε...


Δηλαδή ο κ.Παπαχρηστάκης παραδέχεται πως, ενώ ο Δήμος Άρτας εισπράττει κανονικά την επιχορήγηση από τον κρατικό κορβανά, κλείνει και το Δημοτικό Κολυμβητήριο με την
υπόσχεση πως... θα μείνει ανοιχτό του χρόνου (?)


Και την επιχορήγηση τι την κάνετε κ.Παπαχρηστάκη ;;;

Τώρα σας παρουσιάζουμε και την επιστολή-καταγγελία που έστειλαν στις 20 Νοεμβρίου, πολύ πριν την απόφαση για κλείσιμο, οι γονείς των παιδιών που αθλούνται στο κολυμβητήριο.

Έχει τίτλο "ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ"

Απ' το 2007 το φωνάζαμε, όταν για πρώτη φορά έκλεισε αιφνιδιαστικά το Δημοτικό Κολυμβητήριο για 3 μήνες. Μιλήσαμε για μεθοδευμένες κινήσεις, με σκοπό να αποθαρρυνθούν οι μικροί κολυμβητές, αλλά και οι αθλητές που υπάρχουν σε αυτό το χώρο και στο τέλος να εγκαταλείψουν.

Μας απάντησαν ότι πλάθουμε σενάρια ή ακόμη ότι είμαστε μέχρι και "υποκινούμενοι" !!!

Τα δικά μας "σενάρια", επαναλαμβάνονται, δυστυχώς και το 2008.

Με την ίδια δικαιολογία: ανάγκη συντήρησης (αστεία δικαιολογία για έναν αθλητικό χώρο μέσα στο χειμώνα) και έλλειψης χρημάτων.

Το κακό, όμως, φαίνεται να τριτώνει. Οι "μυθοπλασίες" μας, κινδυνεύουν να βγουν αληθινές και το 2009. Αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος του αθλητικού κέντρου, πρότεινε ξανά τη διακοπή της λειτουργίας του κολυμβητηρίου από τις 20 Δεκεμβρίου - 1 Μαρτίου!! Και φυσικά, για τους ίδιους λόγους. Τι πρωτότυπο!
Η πρόταση έγινε κατά τη διάρκεια Δ.Σ του αθλητικού κέντρου, που όλως περιέργως συνέρχεται για θέματα κολυμβητηρίου, μόνο όταν είναι να ορίσει την ημερομηνία κλεισίματός του.

Οι κύριοι αυτοί αποφασίζουν, ελαφρά τη καρδία, να "πετάξουν" για 3η συνεχόμενη χρονιά στο δρόμο, 150 περίπου παιδιά που ασχολούνται κατά τους χειμερινούς μήνες μ' αυτό το άθλημα, ενώ εντελώς ανύπαρκτοι είναι γι' αυτούς, οι 50 περίπου αθλητές, που οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις ξεκινούν στις 21 Νοεμβρίου.

Ποια η πρότασή τους γι' αυτά τα παιδιά;

Λύσεις που τους έχουμε προτείνει και έχουν υιοθετηθεί από άλλα κολυμβητήρια, μειώνοντας έτσι το κόστος λειτουργίας στο 40-50 % !

Πώς υποχρεώνουν αθλητές που αθλούνται σε δημόσιο αθλητικό χώρο, που λειτουργεί με κρατική επιχορήγηση και οι οποιοι πληρώνουν επιπλέον για να αθληθούν, να εγκαταλείψουν;

Ποιος τους δίνει αυτό το δικαίωμα; Γιατί τα οικονομικά του Α.Κ.Δ.Α είναι κάθε χρόνο άθλια; Ποιο σπουδαίο έργο έγινε για να δικαιολογείται εν μέρει αυτή η κατάσταση;

Γιατί η κρατική επιχορήγηση που ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 850.000 ευρώ, δεν καλύπτει τις ανάγκες ενός αθλητικού χώρου, που δεν είναι δα και το Ο.Α.Κ.Α;

Μέσα σ' αυτά τα χρήματα, δεν περιλαμβάνονται και τα έξοδα λειτουργίας του κολυμβητηρίου;

Όταν αυτό είναι κλειστό, ουσιαστικά όλο το χειμώνα, πού πηγαίνει το ποσό της κρατικής επιχορήγησηςπου αντιστοιχεί στη λειτουργία του;
Αυτά και πολλά ακόμα ερωτηματικά, γεννιώνται και καλείται κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα και όχι γενικόλογα και αόριστα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Δείτε τώρα και το Δελτίο Τύπου που η ομάδα της Δόξας Άρτας είχε βγάλει για τα όσα τραγικά, περίεργα και ίσως και λίγο ύποπτα συμβαίνουν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Α.Ο. ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 3η συνεχόμενη χρονιά με τις ίδιες μεθοδευμένες κινήσεις (Κρύα πισίνα από αρχές Οκτωβρίου, στημένες συνεντεύξεις παραπληροφόρησης για μικρή προσέλευση κολυμβητών) το Δ.Σ. του Α.Κ. Δήμου Αρταίων με ομόφωνη !!! απόφασή του έκλεισε το κολυμβητήριο από 21-12-09 έως και 28-2-10.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος και η επιτροπή γονέων συναντήθηκαν με τους τοπικούς φορείς της πόλης μας, του Νομού μας και τους πρόσφατα εκλεγμένους βουλευτές σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί και φέτος το κλείσιμο του κολυμβητηρίου.

Αποτέλεσμα: φέτος αντί να παραμείνει ανοικτό, έκλεισε για περισσότερο χρονικό διάστημα από πέρυσι. Κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε στο να βρεθεί μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα που βασανίζει εμάς και τα παιδιά μας τα τελευταία 3 χρόνια.

Οι κολυμβητές του αγωνιστικού τμήματος και οι οικογένειές τους θα επωμιστούν το βάρος αυτής της αδιαφορίας μιας και καθημερινά θα μεταβαίνουν για προπονήσεις στα Ιωάννινα για να μπορέσουν να συντηρηθούν και σε καμία περίπτωση να βελτιωθούν στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου.

Που πηγαίνει τελικά η παχυλή επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία για την φετινή χρονιά ξεπερνάει τα 900.000€;

Σίγουρα όχι σε κάποιο αθλητικό χώρο αν κρίνει κανείς από την κατάσταση που βρίσκονται. Και να δεχθούμε ότι δεν φθάνει, γιατί 3 χρόνια τώρα οι αρμόδιοι δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για να μην ξανακλείσει; Πως μπορούν άλλες πόλεις και βρίσκουν λύσεις βιώσιμες και η δική μας δεν μπορεί;

Εμείς με τη μηνιαία συνδρομή των 15€ που έχει επιβάλει ο Δήμος μόνο στο κολυμβητήριο συνεισφέρουμε ώστε οι αθλητικοί χώροι να είναι ανοικτοί και να λειτουργούν.

Ας μας πει ο Δήμος από τη πλευρά του πόσα διαθέτει για τον αθλητισμό της πόλης μας, πέραν της κρατικής επιχορήγησης κι αν διαθέτει που πάνε; Εμείς πάντως δεν είδαμε ούτε 1€.

Γιατί σε κάθε διοργάνωση που διεξάγεται στο κολυμβητήριο της πόλης μας, με πιο πρόσφατη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, δηλώνουν ότι "οι διοργανώσεις αυτές είναι καλά που γίνονται στην πόλη μας για να γνωρίσουν και να ασχοληθούν τα Αρτινόπουλα με την κολύμβηση", ενώ οι ίδιοι με τις ενέργειές τους τα απωθούν και υποβαθμίζουν την προσπάθειά τους;

Ο σύλλογος και οι γονείς θα σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μπορέσουν να προπονηθούν, έστω κι αν αυτό σημαίνει καθημερινή μετάβαση στα Ιωάννινα.

Οι κολυμβητές της Δόξας θα συνεχίζουν να αγωνίζονται και να διακρίνονται και σε καμιά περίπτωση δεν θα αφήσουν την κολύμβηση για να ασχοληθούν με κάποιο άλλο άθλημα. Κανείς μας δεν θα ξεχάσει την αδιαφορία και τις ψεύτικες υποσχέσεις τους.


Τα ανωτέρω στοιχεία έχουν σταλεί στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ απο:


http://aletri.blogspot.com/2009/12/blog-post_5793.html

http://aletri.blogspot.com/2009/12/blog-post_2779.html
http://aletri.blogspot.com/2009/12/blog-post_6094.html




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share