24/12/09

Συναγερμός έχει σημάνει σε Αθήνα και Αγκυρα, μετά την σύλληψη τριών τούρκων με την κατηγορία οτι ήταν πράκτορες της Ελλάδας.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ύστερα από κοινή επιχείρηση της ασφάλειας, μυστικών υπηρεσιών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σμύρνης, 3 άτομα τουρκικής καταγωγής ανακρίνονται με την κατηγορία ότι διεξήγαγαν κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες τα 3 αυτά άτομα ανακρίνονται στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, σε κοινή επιχείρηση της ΜΙΤ και της τουρκικής αστυνομίας συνελήφθησαν 2 έμποροι και ένας άνεργος...






Και τους 3 τους παρακολουθούσαν για πολύ μεγάλο διάστημα και σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας βρέθηκαν στοιχεια που τους ενοχοποιούν.

Από χθές ανακρίνονται από τους αστυνομικούςαλλά και τους άνδρες της ΜΙΤ.

Ο διευθυντής ασφάλειας της Σμύρνης αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις.


Ο ένας από τους τρεις φέρεται να είναι 40χρονος αρτοποιός από το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) παντρεμένος με 2 παιδιά. Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι στου τα ξημερώματα και έκανε έρευνα στο αυτοκίνητό του. Ο ύποπτος φέρεται να ταξίδευε τακτικά στην Ελλάδα.

Από την Αθήνα δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο μέχρι στιγμής, αλλά διπλωματικές πηγές ανεπισήμως μιλούν για προβοκάτσια.

Η Aksam γράφει για το θέμα σε δίστηλο της πρώτης σελίδας της με τον τίτλο «Ισχυρισμός για κατασκοπεία για λογαριασμό της Ελλάδας».

Επίσης, τονίζεται ότι οι Αρχές παρακολουθούσαν τα εν λόγω άτομα εδώ και αρκετό καιρό. Η Zaman γράφει για το θέμα σε μονόστηλο των εσωτερικών της σελίδων με τον τίτλο «Ισχυρισμός περί κατασκοπείας για λογαριασμό της Ελλάδας». Η Vatan υποστηρίζει ότι τρεις Τούρκοι τέθηκαν υπό κράτηση με την κατηγορία ότι έκαναν κατασκοπεία για λογαριασμό της Ελλάδας.

Στο δημοσίευμα αναφέρται ότι για τα εν λόγω άτομα υπάρχουν υποψίες ότι διοχέτευαν στην Ελλάδα πληροφορίες σχετικά με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Αιγαίου.

Η Sabah έχει τον τίτλο «Ισχυρισμός ότι τρεις Τούρκοι στη Σμύρνη έκαναν κατασκοπεία για την Ελλάδα». Η Hurriyet γράφει για το θέμα σε μονόστηλο της πρώτης σελίδας ειδησεογραφικά με τον τίτλο «τρεις Τούρκοι ανακρίνονται στη Σμύρνη για κατασκοπεία».





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share