3/12/09

Κτηματολόγιο : Ένα σπίτι με είδωλα και θεούς ξεχασμένους...

Κτηματολόγιο ένα από τα μεγαλύτερα έργα της χώρας που αφορά εκατομμύρια πολίτες εντός και εκτός Ελλάδος ανατέθηκε σε μια εταιρία που αποτέλεσε την τελευταία πενταετία "εστία διαφθοράς" συμβολίζοντας την κακοδιαχείριση, τον νεποτισμό και άλλες παθογένειες του Ελληνικού Κράτους.

Σωρεία τεκμηριωμένων καταγγελιών έφτασε στα χέρια της Υπουργού Περιβάλλοντος αλλά και των δύο υφυπουργών της σε σχέση με τα πεπραγμένα στην Κτηματολόγιο.

Πολλά από αυτά είχαν αναδειχθεί κατά καιρούς και από blogs (γιοί και κόρες βουλευτών, κομμώτριες, γενικός διευθυντής golden boy με αμοιβή 300.000 €, σπατάλες εκατομμυρίων Ευρώ για διαφήμιση,κ.α)...




Η φιλοσοφία που επικρατεί σήμερα στο ΥΠΕΚΑ είναι η διερεύνηση και παραπομπή τους στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης... είναι όμως αυτό αρκετό;;;

Σήμερα το πρωί εκτάκτως και με αρκετή μυστικοπάθεια (ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί) η προηγούμενη Διοίκηση της Κτηματολόγιο Α.Ε. παρέδωσε τη σκυτάλη στη νέα Διοίκηση.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο -εκ Θεσσαλονίκης - Καθηγητής του Α.Π.Θ., Απόστολος Αρβανίτης.

Πρόσωπο - κλειδί είναι ο νέος Αντιπρόεδρος της εταιρίας (και παράλληλα Πρόεδρος του Οργανισμού Κτηματογραφήσεων και Χαρτογράφησης Ελλάδας) καθηγητής Πανεπιστημίου Λάμπρος Κατσαράς ο οποίος ήταν μέχρι χθες Διευθυντής της Νομικής Υπηρεσίας της εταιρίας.

Υπηρετεί στο Κτηματολόγιο σχεδόν από την αρχή του, διατηρεί άψογες σχέσεις με την εκκλησία, τα κόμματα, τους φορείς και τους παράγοντες του έργου.

Ερωτηματικό αποτελεί η στάση του απέναντι στη διερεύνηση των σκανδάλων της προηγούμενης περιόδου.

Επίσης μέλη του Δ.Σ. η Χρυσή Πότσιου, Τοπογράφος, ένας εκπρόσωπος των Συμβολαιογράφων και ένας των Δασολόγων.

Τέλος, πρόσωπο - έκπληξη είναι και ο Ιωάννης Σαλαβάνος, ο σύζυγος δηλαδή της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου που διορίστηκε ως μέλος του Δ.Σ.

Ένας από τους πρώτους πονοκεφάλους του νέου Δ.Σ. του πολύπαθου Κτηματολογίου είναι τι θα κάνουν με το Golden Boy - Γενικό Διευθυντή Κώστα Κυριαζή που υπέγραψε (χωρίς να γίνει διαγωνισμός) μετεκλογικά τριετή σύμβαση 320.000 € με την απελθούσα διοίκηση με ρήτρες δεκάδων χιλιάδων Ευρώ.

Παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, αφήνουν να εννοηθεί πως μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες για τα σκάνδαλα αλλά και ορισμένα ημιτελή έργα, στις αρχές του νέου έτους, θα καταγγελθεί η σύμβασή του, ως παράνομη αφού δεν έγινε η προβλεπόμενη από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, δημόσια προκήρυξη για τη θέση του.

Τέλος, σωρεία καταγγελιών υπάρχει και για τον προσωπάρχη της εταιρίας Μπάμπη Κοσυββάκη ο οποίος "νομιμοποίησε" όλες τις παράνομες (προεκλογικές και μετεκλογικές) προσλήψεις της Κτηματολόγιο με αντάλλαγμα την πρόσληψη δύο εξαδέλφων του (και μάλιστα με το ίδιο ονοματεπώνυμο).

Επίσης έχουν γίνει καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις. Οι φήμες λένε πως η Υπουργός έχει ζητήσει ήδη την παραίτησή του.

Τέλος, έχει εκφραστεί μία υπόκωφη δυσαρέσκεια εκ μέρους των δύο υφυπουργών της Τίνας Μπιρμπίλη, σε σχέση με την μη επαρκή συμμετοχή και ενημέρωσή τους για το Κτηματολόγιο, κάτι που θα φανεί περισσότερο στο άμεσο μέλλον.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share