17/12/09

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο ότι έχει απομείνει δημόσιο

Τα βγάζουν όλα στο σφυρί για να πείσουν τους ξένους !

Το «χαρτί» των αποκρατικοποιήσεων για να μαζέψει έως 2,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2010 «έπαιζε» ο κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την ώρα που η Standard & Poor΄s «πυροβολούσε» την Eλληνική οικονομία και του «χαλούσε τη σούπα» της παρουσίασης στους ξένους θεσμικούς επενδυτές των μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση για τη μείωση των ελλειμμάτων.





Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, το «προσκλητήριο» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αφορούσε στην πώληση μεριδίων που διατηρεί το Δημόσιο στις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις και τράπεζες.

Για να διασφαλίσει ότι θα βάλει στα κρατικά ταμεία έως και 2,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2010, στα πλάνα του υπουργού Οικονομικών μπαίνουν πλέον οι πωλήσεις «πακέτων» μετοχών:

1* του ΟΠΑΠ, όπου το δημόσιο κατέχει το 33,4%.
Εκτιμάται ότι μπορεί να εκχωρήσει ποσοστό 13,4% ή και παραπάνω, για να αποκομίσει έως και 1 δισ. ευρώ

2* του ΟΤΕ, όπου μπορεί να πουλήσει άλλο 10% από το 20% που κατέχει, για δημόσια έσοδα 0,5 δισ. ευρώ

3* της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ (τώρα που εξέλιπαν και οι «αντιρρήσεις Σουφλιά») μέχρι και 23%, ώστε το δημόσιο να διατηρήσει την απόλυτη πλειοψηφία του 51%.

Σειρά παίρνουν επίσης οι συμμετοχές του Δημοσίου σε ΔΕΠΑ, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και, ενδεχομένως, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

«Ταμπού» όμως παραμένει, όπως όλα δείχνουν, το ενδεχόμενο διάθεσης μετοχών και...της ΔΕΗ.

Διαβάστε επίσης: Με νέα υποβάθμιση απάντησε η Standard & Poors στα νέα μέτρα Παπανδρέου !!! (Δείτε το βίντεο)





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share