10/12/09

Παραιτήθηκε πικραμένος ο πρύτανης τους Πανεπιστημίου Χρήστος Κίττας

Την παραίτησή του σήμερα 10 Δεκεμβρίου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας.

Ο κ. Κίττας είχε δεχθεί επίθεση την περασμένη Κυριακή από νεαρούς αναρχικούς , οι οποίοι προσπάθησαν να καταλάβουν το κτίριο της Πρυτανείας, που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου.

Διαβάστε ολόκληρο το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης του..
Ο Χρήστος Κίττας πήρε χθες εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν με συμπτώματα κολπικής μαρμαρυγής και εκδορές μετά από την επίθεση που δέχθηκε.

Σε γραπτή του δήλωση, ο πρύτανης απηύθυνε έκκληση στους αρχηγούς των κομμάτων, στα ΜΜΕ και την εκπαιδευτική κοινότητα να μην αναλωθούν σε ατέρμονες συζητήσεις, αδικαιολόγητες κομματικές αντεγκλήσεις και περίπλοκες αναλύσεις χωρίς να κάνουν ουσιαστική πρόταση.

Ενώ αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα τονίζοντας :

"Θα ήθελα, ιδιαιτέρως, να παρακαλέσω τους αρχηγούς των κομμάτων, τους λειτουργούς των ΜΜΕ, την ακαδημαϊκή και γενικά την εκπαιδευτική κοινότητα, να μην ασχοληθείτε για μια ακόμα φορά με το δένδρο και χάσετε το δάσος".

Ο πρύτανης τονίζει επίσης, τα εξής:

"Ελάχιστη ή και καμία, σημασία έχει το τι συνέβη σε μένα προσωπικά.

Έτσι κι αλλιώς εγώ έκανα τις επιλογές μου, σωστές ή λάθος, και πληρώνω γι΄αυτές.

Από τη στιγμή που 18 ή και 20 χρονών παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι μαθητές μου ή εγγόνια μου, βιαιοπραγούν και καταστρέφουν το ναό της ελεύθερης σκέψης, το ναό της Παιδείας, εγώ έχω στερέψει, έχω πεθάνει ψυχικά.

Δεν έχει σημασία ο όποιος σωματικός μου τραυματισμός.

Μαζεύω λοιπόν, ότι απέμεινε μέσα μου, αντλώντας δύναμη από την αγάπη μου και μόνο για τη νεολαία μας, έστω κι αν κομμάτι της με πρόδωσε, και απευθύνω έκκληση να μην αναλωθείτε και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε αδικαιολόγητες κομματικές αντεγκλήσεις και περίπλοκες αναλύσεις, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση.

Η μοναδική ελπίδα της χώρας μας, τα νιάτα μας, περιμένουν άλλα από όλους εσάς.

Μην τους προδώσετε. Εγώ δεν μπορώ πια να προσφέρω τίποτα παραπάνω. Ευτυχώς όταν είχα ακόμα δυνάμεις στις 3 Νοεμβρίου 2009 απέστειλα στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων αναλυτική, ίσως και προφητική, επιστολή για τις θέσεις μου για όλα αυτά που μας πληγώνουν τόσο πολύ.

Αν κάποιος από τους αρχηγούς θέλει να την δημοσιοποιήσει μπορεί να το κάνει. Ισως οι σκέψεις μου εκείνες να φανούν χρήσιμες”


Και ο πρύτανης τελειώνει με μια ευχή :

“Να μην πάψετε να ασχολείστε με τα προβλήματα της παιδείας και της νεολαίας μόλις χαμηλώσουν τα φώτα της επικαιρότητας. Δεν θα υπάρξουν πολλές άλλες ευκαιρίες”.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share