13/12/09

Μετατρέπουν ολόκληρη τη Λέσβο σε "νησί υποδοχής μεταναστών"

Σε πλήρη αντίθεση με την βούληση της τοπικής κοινωνίας, αλλά των κατοίκων ολόκληρου του Ανατολικού Αιγαίου !!!

Για "αποσυμφορηθεί η Αθήνα" σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΕΘΑ των υπουργών Ευάγγελου Βενιζέλου και Πάνου Μπεγλίτη (αναπληρωτής) και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια, ανακοινώθηκε η δημιουργία εγκαταστάσεων για τους μετανάστες που συρρέουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες κάθε μέρα στην Ελλάδα.Παρ' όλα αυτά ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Σπύρος Βούγιας δήλωσε ευθέως ότι «Οι κάτοικοι δείχνουν κατανόηση, δεν ενοχλούνται από τους παράνομους μετανάστες σε ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο»!

Εκτός από το στρατόπεδο Ουτζά, το οποίο ανακοινώθηκε ότι θα εκχωρηθεί για τον σκοπό αυτό και θα αντικαταστήσει το στρατόπεδο της Παγανής, πρόκειται να ενοικιαστεί και ένα ολόκληρο ξενοδοχείο για την φιλοξενία των παράνομων μεταναστών που διοχετεύουν οι Τούρκοι δουλέμποροι σε συνεργασία με το τουρκικό κράτος, όπως έχει επίσημα αποδειχθεί, ενώ θα μεταφερθούν στο νησί και εκατοντάδες προκατασκευασμένες κατοικίες για να στεγάσουν τους παράνομους μετανάστες, από αυτές που είχαν κατασκευαστεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δηλαδή μετατρέπουν την Λέσβο σε ένα μεγάλο κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών και το ερώτημα που δεν απαντήθηκε στην συνέντευξη Τύπου είναι αν μελετήθηκε το πρόβλημα ασφάλειας που δημιουργείται από την μετατροπή μιας τόσο κρίσιμης, εθνικά και αμυντικά, περιοχής σε απέραντο κάμπινγκ μεταναστών.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, παραδέχθηκε ότι μόνο πέρσι εισέβαλαν στη χώρα 150.000 παράνομοι μετανάστες , το θέμα είναι όμως πως από όλους αυτούς, μόνο ένα 20% επαναπατρίζεται!

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε και συγγνώμη από τους μετανάστες για τις άθλιες συνθήκες της διαμονής τους στην Παγανή.

Σε ερώτηση για το εάν σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη, ως κράτος, και από τους κατοίκους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου για την αποτυχία αναχαίτισης του κύματος των μεταναστών, δεδομένου ότι σε περιοχές, όπως το Αγαθονήσι, οι γηγενείς κάτοικοι είναι πλέον μειοψηφία, ουσιαστικά απάντησε ότι «Οι κάτοικοι δεν έχουν πρόβλημα»!

Πόσο κοντά στην αλήθεια, όμως, βρίσκεται αυτή η δήλωση του κυρίου Βούγια;


Μήπως ο κύριος Βούγιας, στην περίπτωση που οι κάτοικοι του νησιού αντιδράσουν επειδή έχουν πρόβλημα, είναι διατεθειμένος να πάρει στο σπίτι του τους λαθρομετανάστες;

Η απορία είναι εύλογη, επειδή σήμερα αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στα σπίτια των κατοίκων της Λέσβου...!


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share