18/12/09

Νέος γύρος στην διαπόμπευση της χώρας - Απειλούν και με νέα υποβάθμιση !

Ως κάτι το αναπόφευκτο φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι «άσπονδοι φίλοι» μας τη νέα υποβάθμιση της Eλληνικής οικονομίας, μια υποβάθμιση που ήρθε αργά το απόγευμα της 16ης 12/2009 από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης που τις προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες αφιέρωναν τα κύρια άρθρα τους στην Ελλάδα και στα χάλια της οικονομίας μας, δεν έχασαν την ευκαιρία να υπογραμμίσουν πως το είχαν προβλέψει....
Παρά το γεγονός πως το «βαρύ πυροβολικό» των κατηγόρων της Ελλάδας, όλο το προηγούμενο διάστημα, ήταν οι βρετανικοί Financial Times, εσχάτως φαίνεται πως τον ρόλο αυτό ανέλαβαν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Έτσι το χθές το πρωί ήταν η γαλλική εφημερίδα Les Echos που έκανε λόγο για «Ελληνική Τραγωδία» και προχωρούσε σε "επίθεση" κατά του Παπανδρέου , αμφισβητώντας την ικανότητά του να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του, τις οποίες ούτως ή άλλως χαρακτήριζε «λιγότερο ριζοσπαστικές» απ’ ό,τι απαιτούσε η περίσταση, το βράδυ είναι το ίδιο το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) που κάνει λόγο για την «ελάχιστη συμπάθεια» που απολαμβάνει πλέον η χώρα μας από τους εταίρους αλλά και τους πιστωτές της!

Η είδηση για τη νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας έχει γίνει πρώτο θέμα και στο Αμερικανικό Bloomberg (στον τομέα ειδήσεων που αφορά στην Ευρώπη).

Στο σχετικό κείμενο, αφού επισημαίνει πως η Standard & Poor’s επιφυλάσσεται για μια ενδεχόμενη νέα υποβάθμιση της χώρας μας στο εγγύς μέλλον, ο αρθρογράφος καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο μόνος τρόπος να αποφύγει η χώρα μας τα χειρότερα είναι να καταφέρει ο πρωθυπουργός να πείσει τους Ευρωπαίους αλλά και τις αγορές πως μπορεί να μειώσει άμεσα το καλπάζον έλλειμμα.

Χθές 17/12/2009 στο Αμερικανικό Bloomberg γράφουν: Σε προνομιακή θέση το δολλάριο μετά την Ελληνική υποβάθμιση

Πρώτη είδηση και για το ΥΑΗΟΟ η «ελληνική υπόθεση», με τη χώρα μας να συμμετέχει σε μια ιδιότυπη λίστα με τις χώρες που, κατά το ειδησεογραφικό τμήμα της μεγάλης ιντερνετικής μηχανής αναζήτησης, καλούνται να «πολεμήσουν» με τα τεράστια χρέη τους.
Ενώ για την χθεσινή 17/12 απεργία το ΥΑΗΟΟ αναφέρει " η Ελλάδα χτυπήθηκε απο απεργία αμέσως μετά την υποβάθμιση"

Τέλος, στο γερμανικό Der Spiegel η είδηση της υποβάθμισης από την S&P προφανώς και αναφέρεται, πλην όμως εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι πως από το πρωί έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού άρθρο που κάνει λόγο για τις σοβαρές αμφιβολίες που έχουν οι Ευρωπαίοι για τη δυνατότητα της Ελλάδας να επιτύχει την εξυγίανση της οικονομίας της και επαναλαμβάνεται παλαιότερη «πρόβλεψη» πως η χώρα απειλείται με χρεοκοπία, με απρόβλεπτες συνέπειες για το σύνολο της Ευρωζώνης!ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share