21/12/09

Αλλοιωμένα τρόφιμα που κατασχέθηκαν με... ονοματεπώνυμο !

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ δημοσιεύει τα στοιχεία των εταιρειών με αλλοιωμένα τρόφιμα που κατασχέθηκαν από τη Νομαρχία Πειραιά...

Προς γνώση και συμμόρφωση όλων όσων παίζουμε με την υγεία μας....

11 τόνοι μύδια προέλευσης Χιλής στα οποία μετά από δειγματοληψία του ΣΥΚΕ Πειραιά ανιχνεύθηκαν ανώτερα του επιτρεπτού ποσοστά καδμίου. Τα προϊόντα κατασχέθηκαν σε αποθήκες ψυγείων στον Πειραιά και η ιδιοκτήτρια εταιρεία...




....Pescanova Hellas ΕΠΕ που άσκησε το δικαίωμα της ένστασης ζητώντας την επανεξέταση των δειγμάτων, ξεκίνησε τη διαδικασία ανάκλησης του συνόλου της εισαγόμενης παρτίδας.

390 κιλά διάφορα κρέατα από το κρεοπωλείο του κ. Στεφόπουλου Γεώργιου στη Δραπετσώνα. Πρόκειται συγκεκριμένα για 209 κιλά παρασκευάσματα κρέατος, 170 κιλά εντόσθια, χωρίς σημάνσεις και αποθηκευμένα σε μη κανονική θερμοκρασία, καθώς και 11 κιλά παρασκευάσματα κρέατος και πάπιες Ιταλίας με περασμένη ημερομηνία ανάλωσης. Ο ενδιαφερόμενος έχει ασκήσει το δικαίωμα της ένστασης και για την τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή.

210 κιλά ολόκληρα κοτόπουλα από το κρεοπωλείο Νάκας Περικλής & ΣΙΑ ΟΕ στον Αγ. Ι. Ρέντη. Τα προϊόντα που ήταν αποθηκευμένα σε διάφορα πλαστικά και χάρτινα κιβώτια άνευ ενδείξεων καταστράφηκαν σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία.

143 κιλά διάφορα νωπά και κατεψυγμένα κρέατα από το κρεοπωλείο του κ. Τάρλα Ιωάννη στον Πειραιά.
Πρόκειται συγκεκριμένα για 69 κιλά βόειο κρέας, παραπροϊόντα και παρασκευάσματα κρέατος που αν και νωπά βρέθηκαν αποθηκευμένα στην κατάψυξη, 9 κιλά βόειο κρέας που εμφάνιζε αρχόμενη αλλοίωση των οργανοληπτικών του χαρακτήρων και 65 κιλά τεμαχίδια κρέατος από ξακρίσματα που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για παραγωγή κιμά ή κρεατοσκευασμάτων. Η ποσότητα καταστράφηκε σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία.

96 κιλά διάφορα παρασκευάσματα κρέατος από το κρεοπωλείο του κ. Μ. Τσιτσιγκρώνη στον Κορυδαλλό. Τα συγκεκριμένα τρόφιμα βρέθηκαν άνευ ενδείξεων και συσκευασίας και αποθηκευμένα σε θερμοκρασία συντήρησης μη κανονική. Η ποσότητα καταστράφηκε σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία.

69 κιλά διάφορα νωπά κρέατα από το κρεοπωλείο του κ. Μπαροτσάκη Εμ. στον Πειραιά. Πρόκειται συγκεκριμένα για 18 κιλά προκομμένο κιμά (απαγορεύεται η κοπή κιμά εκ των προτέρων), 35 κιλά νωπά μπούτια κοτόπουλου χωρίς ενδείξεις και 16 κιλά κατεψυγμένα μπούτια κοτόπουλου χωρίς ενδείξεις. Η ποσότητα καταστράφηκε σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία.

57 κιλά κιμά και κρέατα από το κρεοπωλείο της κας Σεργάκη Μαρίας στο Πέραμα. Όλα τα κατασχεθέντα βρέθηκαν σε μη κανονική θερμοκρασία αποθήκευσης (νωπά σε κατάψυξη). Η ποσότητα καταστράφηκε σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία.

49 κιλά τυριά από το σούπερ μάρκετ του κ. Ιωάννη Μαλτέζου στα Μέθανα χωρίς ενδείξεις. Ο ενδιαφερόμενος έχει ασκήσει το δικαίωμα της ένστασης και για την τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή.

49 κιλά αλιεύματα, γαλακτοκομικά προϊόντα και παρασκευάσματα κρέατος από το σούπερ μάρκετ Μετρο ΑΕΒΕ στη Σαλαμίνα. Τα τρόφιμα κατασχέθηκαν για λήξη ορίου συντήρησης, έλλειψη σημάνσεων και αλλοίωση οργανοληπτικών χαρακτήρων κατά περίπτωση. Η ποσότητα καταστράφηκε σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία.

41 κιλά διάφορα κρέατα από το κρεοπωλείο του κ. Κούλη Ανδρέα στην Τροιζήνα. Πρόκειται συγκεκριμένα για νωπό κοτόπουλο που δεν έφερε τις απαιτούμενες ενδείξεις, χοιρινούς λαιμούς με λήξη ορίου συντήρησης και χοιρινό φιλέτο που αν και νωπό ήταν αποθηκευμένο στην κατάψυξη. Η ποσότητα καταστράφηκε σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία.

19 κιλά αλιεύματα από το κατάστημα του κ. Κούλη Ευάγγελου στον Πόρο. Πρόκειται συγκεκριμένα για 10 κιλά αστακό χωρίς ενδείξεις και 9 κιλά γαρίδες με περασμένη ημερομηνία ανάλωσης. Η ποσότητα καταστράφηκε σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία.

18 κιλά διάφορα παρασκευάσματα κοτόπουλου από το κρεοπωλείο του κ. Αγαπητού Γεώργιου στον Αγ. Ι. Ρέντη.
Τα συγκεκριμένα προϊόντα είτε στερούνταν των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ενδείξεων, είτε αν και νωπά ήταν αποθηκευμένα στην κατάψυξη. Η ποσότητα καταστράφηκε σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία.

18 κιλά σαλάμι από το κατάστημα Μάκρο Κας & Κάρυ στον Αγ. Ι. Ρέντη. Το συγκεκριμένο προϊόν βρέθηκε Μη Κανονικό καθώς περιείχε την χρωστική Ε 120 (καρμίνιο) χωρίς να δηλώνεται στη συσκευασία. Η ποσότητα καταστράφηκε σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία.

18 κιλά κρέατα και παρασκευάσματα κρέατος από το κατάστημα μαζικής εστίασης του κ. Τσακωνάκου Ανάργυρου στο Νέο Φάληρο. Τα προϊόντα βρέθηκαν αποθηκευμένα σε θερμοκρασία διαφορετική της προβλεπόμενης ή και χωρίς ενδείξεις. Η ποσότητα καταστράφηκε σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία.

18 κιλά παρασκευάσματα και παραπροϊόντα κρέατος από το κρεοπωλείο του κ. Κόντε Σταύρου στον Πειραιά λόγω απουσίας ενδείξεων. Η ποσότητα καταστράφηκε σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία.

11 κιλά ημιμόριο αίγας που εμφάνιζε αρχόμενη αλλοίωση των οργανοληπτικών του χαρακτήρων από το κρεοπωλείο Παράβατος & ΣΙΑ ΕΕ στον Πειραιά.
Η ποσότητα καταστράφηκε σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share