22/12/09

Αντισυνταγματική κρίθηκε η έκτακτη εισφορά !

Αντισυνταγματική κρίθηκε με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, η οποία είναι η πρώτη σε ανάλογο δικατσικό επίπεδο, η έκτακτη εισφορά – μέτρο σύμφωνα με το οποίο 128.000 φορολογούμενοι με ατομικό εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ για το 2007, πρέπει πληρώσουν από 1.000 έως 25.000 ευρώ εφάπαξ η σε δόσεις...





Ωστόσο, το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας με απόφασή του έκρινε το συγκεκριμένο μέτρο αντίθετο στο άρθρο 82 του Συντάγματος παρ. 2 καθώς έχει αναδρομική ισχύ και αφορά τα εισοδήματα προηγούμενου έτους.

Με το σκεπτικό αυτό κρίθηκε ότι πρέπει να επιστραφούν σε πολίτη 10.000 ευρώ ποσό που ήδη είχε καταβάλλει βάση του μέτρου.

Το μέτρο επιβλήθηκε επί Νέας Δημοκρατίας σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα.

Μην πανηγυρίζετε όμως για τη Δικαιοσύνη μας, διότι τα αντισυνταγματικά μέτρα του ΠΑΣΟΚ, θα κριθούν αντισυνταγματικά όταν ξανακυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία.

Άλλωστε αναμένεται να ασκηθεί αναίρεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης από το Ελληνικό Δημόσιο άσχετα αν τώρα κυβερνά το ΠΑΣΟΚ , γιατί το χρήμα είναι πάντα χρήμα και πέρα απο το τι γράφει το σύνταγμα, το Ελληνικό Δημόσιο - ώς συνήθως - έχει μόνιμη "δίψα" για χρήμα.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share