9/12/09

Η Ελλάδα απολογείται για τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου (Δείτε τα βίντεο)


Σήμερα το πρωί η διαφορά επιτοκίου των ελληνικών ομολόγων από τα γερμανικά εκτινάχθηκε στις 255 μονάδες (2,55%).

Ενώ.. συνεχίζονται τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου (δείτε το βίντεο παρακάτω), άμεσος ήταν ο αντίκτυπος της υποβάθμισης από τον Fitch και στο spread.

Ο Υπουργός Οικονομικών παραχώρησε την ακόλουθη συνέντευξη στο CNN με στόχο την ενίσχυση της χαμένης αξιοπιστίας....





Eπίσης συνέντευξη Τύπου παραχώρησε και στους ανταποκριτές ξένου Τύπου, αλλά και στο δίκτυο Bloomberg.

Στους ανταποκριτές ξένου Τύπου ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται γιά να ανακτηθεί η αξιοπιστία που έχει χαθεί, σημείωσε ότι κερδοσκοπικά παιχνίδια υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα και είπε ότι δεν περιμένουμε κάποιον από το εξωτερικό γιά να σώσει την Ελληνική οικονομία.

Πάντως ο κ.Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί επιπλέον φορολογία στις καταθέσεις, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα επαναπατρισμού κεφαλαίων στην Ελλάδα, αν και δήλωσε ότι κάτι τέτοιο το αντιμετωπίζει με επιφύλαξη.

Επιπλέον, οικονομικοί αναλυτές συνδέουν ευθέως την διολίσθηση του ευρώ έναντι του δολαρίου στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και τις υποβαθμίσεις της από τον Fitch και την S&P.

Χαρακτηριστική η δήλωση του Lutz Karpowitz της Commerzbank που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Dow Jones Newswires ότι "το ευρώ βρίσκεται υπό πίεση λόγω της κατάστασης με το ελληνικό χρέος".

Την ίδια στιγμή δημοσιεύματα στην Κίνα "βλέπουν" ντόμινο, καθώς οι φόβοι των διεθνών αγορών για την ελληνική οικονομία έχουν ρίξει την τιμή και των κινέζικων μετοχών.


Ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών, καταφέρθηκε εναντίον της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι διεθνείς αγορές θα τιμωρήσουν την Ελλάδα .

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο κ.Παπακωνσταντίνου τόνισε:

Δε θα υπάρξει διάσωση. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο,” ανέφερε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου απέκλεισε τον κίνδυνο χρεοκοπίας, ενώ εκτίμησε πως δε θα υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις από την υποβάθμιση της Fitch, καθώς (όπως δήλωσε) η Ελλάδα δεν έχει άμεσες δανειακές ανάγκες.

Τέλος υπογράμμισε πως το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές, με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και επίσης δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Δείτε τα σχετικά βίντεο..










ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share