23/12/09

Νέα Κυβέρνηση παλιά κόλπα !

Για μια ακόμη φορά ετοιμάζονται να κάνουν τη χώρα περίγελο της Ευρώπης

Αντί για αποτελεσματικά μέτρα κατά φοροδιαφυγής επαναλαμβάνουν αποτυχημένα τρύκ της Νέας Δημοκρατίας για αφελής φορολογούμενους

Το μέτρο των αποδείξεων για αγορές προϊόντων και παροχή υπηρεσιών αναμένεται να επαναφέρει από το 2010 το υπουργείο Οικονομικών..





ως κίνητρο προς τους πολίτες στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, χωρίς να διευκρινίζεται επισήμως αν θα συνδεθεί με το αφορολόγητο όριο.

Κορυφαίοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν με το νέο έτος όσες περισσότερες αποδείξεις μπορούν από τις αγορές τους ή τις δαπάνες τους για παροχή υπηρεσιών, υπονοώντας ότι θα ωφελούνται με μείωση του φόρου εισοδήματος, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζουν ακόμα αν θα υπάρξει σύνδεση των αποδείξεων με το αφορολόγητο όριο.

Στόχος της κυβέρνησης -για μια ακόμη φορά- η αφέλεια του κοσμάκι και όχι δραστικά μέτρα στους μεγαλοκαρχαρίες της φοροδιαφυγής.

Ποιός σοβαρός φοροφυγάς θα "τσιμπήσει" στο "καροτάκι" της αποδειξούλας ;;;

Το κόλπο στηρίζετε στο σύστημα "Παρτάκιας Έλληνας" δηλαδή:

Mαζεύει ο Έλληνας αποδειξούλες και λειτουργεί ο καθένας φορολογούμενος ξεχωριστά ώς "μοχλός" της κυβέρνησης για να κόβει αποδείξεις... ο κλέφτης ο ψιλικατζής.

Βέβαια για ν'αρχίσετε όλοι να μαζεύετε αποδειξούλες προφανώς με κάποιο "καροτάκι" φορολογικό κίνητρο θα το συνδέσουν.

Ελπίζουμε να μην είναι καμιά εξυπνάδας με κληρώσεις του αριθμού της απόδειξης στο λαχείο... σκάσαμε στα γέλια μ'αυτό που είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία. (για όσους δεν το ξέχασαν βέβαια).

_____________ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ_____________


Όταν ο αφελής Έλληνας "τσιμπήσει" το δόλωμα κι αρχίσει να κυνηγά τις αποδειξούλες απο δώ κι απο κεί για να τις "περάσει" στη φορολογική του δήλωση με να κερδίσει το "καροτάκι" του....

Η εφορία μετά θα τον.. "περνάει" και από μια ωραία διασταύρωση στοιχείων απο τις αποδειξούλες που δήλωσε ώς έξοδα και νά'σουν το...ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ παληκάρι μου.


ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ:

Δήλωσες π.χ. 12.000 ευρώ το χρόνο και μάζεψες 8.000 ευρώ αποδειξούλες ;

Δηλαδή δηλώνεις 12.000 και με τις αποδειξούλες δηλώνεις οτι χάλασες τις 8.000 δηλαδή πέρασες τη χρονιά με 4.000 δηλαδή 4.000:12μήνες= 333ευρώ/μήνα... δηλαδή είσαι ΚΛΕΦΤΗΣ !!!

Στο τέλος δηλαδή αντί να φας το "καροτάκι" θα....


σε καλέσουν και για κανένα... "ψιλο-ξυρισματάκι"

Αυτά τα κόλπα δεν γίνονται πουθενά στην Ευρώπη κύριοι...

Πάψτε να στηρίζεστε στην αφέλεια της νοικοκυράς και στο κυνήγι της αποδειξούλας έτσι δεν θα καταπολεμήσετε ΠΟΤΕ την φοροδιαφυγή... από αλλού χάνει νερά η βάρκα !!!




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share