16/12/09

Ρήγμα στην κυβέρνηση για την "χρυσή έξοδο" στον ΟΛΠ (Δείτε το βίντεο)

69 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η εθελουσία έξοδος περίπου 300 εργαζομένων στον ΟΛΠ σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο του οργανισμού Γιώργο Ανωμερίτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση διχάζεται για το θέμα του λιμανιού.

Άλλωστε, για να λήξει η απεργία των ναυτεργατών τον Νοέμβριο το Μαξίμου...

...παρέκαμψε τότε την αρμόδια υπουργό και να διορίσει διευθύνοντα σύμβολο του ΟΛΠ των Γ.Ανωμερίτη για να κάνει τις διαπραγματεύσεις.


"Χρυσή έξοδο"την χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι και πως να μην είναι αφού ο μέσος όρος των χρημάτων που θα βάλει στην τσέπη του κάθε εργαζόμενος που θα φύγει υπολογίζεται στα 230.000 ευρώ!

Το μπόνους της εθελουσίας που προσφέρει ο ΟΛΠ είναι μεγαλύτερο και από αυτό που έδωσε ο ΟΤΕ. 1 δις ευρώ για 4.000 εργαζόμενους που σημαίνει 217.000 ευρώ για τον καθέναν. Με τη διαφορά ότι στον ΟΤΕ το Ελληνικό Δημόσιο ως βασικός μέτοχος πλήρωσε από τα ταμεία του 400.000 ευρώ ενώ στην περίπτωση του ΟΛΠ όλο το κόστος θα επιβαρύνει τον ίδιο τον οργανισμό.

Όμως ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι το κόστος της εθελουσίας εξόδου θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί να καλυφθεί από τον μεγαλύτερο βασικό μέτοχο του ΟΛΠ που είναι το Ελληνικό Δημόσιο όπως έγινε και στις περιπτώσεις του ΟΣΕ και της Ολυμπιακής και όχι από τα ταμεία του ΟΛΠ. Δηλαδή θα έπρεπε το δημόσιο να βγάλει και άλλα χρήματα από τα ήδη άδεια ταμεία του.

Μέτωπο Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου κατά της εθελουσίας στον ΟΛΠ....

"Να πληρώσουν οι κινέζοι. Τα ταμεία να μην δώσουν ούτε ένα ευρώ". Με αυτά τα λόγια απάντησε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στο θέμα της εθελουσίας στον ΟΛΠ.
Ο υπουργός είπε ότι όλο το κόστος πρέπει να το επωμιστεί η COSCO.

«Εξωφρενική» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου τη σύμβαση για την εθελουσία έξοδο.Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, η κ. Διαμαντοπούλου μετέφερε τις ευθύνες για τους όρους αυτής της συμφωνίας στην προηγούμενη κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε για το καθεστώς που επικρατεί πλέον στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, εν μέσω μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Το Μαξίμου όμως παρέκαμψε την αρμόδια υπουργό για να διορίσει διευθύνοντα σύμβολο του ΟΛΠ των Γ.Ανωμερίτη προκειμένου να κάνει τις διαπραγματεύσεις.

Άμεσα απάντησε η υπουργός Οικονομίας στις εσωκομματικές βολές κατά της εθελουσίας στον ΟΛΠ, λέγοντας πως το κόστος θα καλυφθεί από τον Οργανισμό και όχι από το Δημόσιο.

Η αρμόδια υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή πριν από λίγο ξεκαθάρισε ότι το κόστος της εθελουσίας θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον ΟΛΠ και όχι το δημόσιο και τόνισε πως το πρόγραμμα θα είναι προς όφελος του ΟΛΠ, ο οποίος θα εξοικονομήσει 11 εκατομμύρια ευρώ.

Η κα Κατσέλη δήλωσε ότι μπορεί τώρα να πληρώσει το πρόγραμμα της εθελουσίας ο ΟΛΠ, αλλά εάν αφαιρέσει κανείς τους μισθούς και τις υπερωρίες που θα έδινε για τα επόμενα πέντε χρόνια για αυτά, τότε ο Οργανισμός θα έχει όφελος, όπως προκύπτει και από την αναλογιστική μελέτη.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share