4/12/09

Παράταση: Να "βγάλουμε" Χριστούγεννα... Όλα τα Νέα Μέτρα !

Μας εμψυχώνουν και μας προετοιμάζουν και μέσω των Ευρωπαίων

«Οι Ελληνες θα πρέπει να κάνουν υπομονή και κουράγιο, γιατί τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι σκληρά», δήλωσε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Παρηγοριά στον άρρωστο... μέχρι να βγεί η ψυχή του

Το 2010 η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για την Ελλάδα !!!

Έβαλαν τώρα, και τους Ευρωπαίους να μας εμψυχώσουν, για να υποδεχτούμε τα νέα σκληρά μέτρα που θα "σκάσουν" μετά τις γιορτές....




Η κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι η δημοσιονομική κατάσταση που παρέλαβε είναι χαώδης και πως αν δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της στους Ευρωπαίους, οι Βρυξέλλες θα μας επιβάλουν σκληρότερες πολιτικές, κατέληξε σε μία γενική κατ αρχήν συμφωνία για άμεσες εφαρμογές αμέσως μετά τις γιορτές.

Να "βγάλουμε" Χριστούγεννα... μικρή παράταση να "βγάλουμε γιορτές"....

Η κυβέρνηση συνυπολογίζει πως για να μειωθεί το έλλειμμα από το 12,7% του ΑΕΠ σήμερα κάτω από το 3%, έπειτα από τέσσερα χρόνια, απαιτείται συνολική προσαρμογή άνω των 23 δισ. ευρώ.

Ετσι προωθεί «πακέτο» παρεμβάσεων για το 2010, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

Φορολογικό σαφάρι για την τόνωση των εσόδων... ότι αρπάξουν !!!

Ερχονται αυξήσεις αντικειμενικών τιμών και ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα... (που θα φτάσει δηλαδή αυτή η βενζίνη ;;;)

Κόβονται φοροαπαλλαγές, αυτοτελής φορολόγηση και όλα τα εισοδήματα μπαίνουν στην ενιαία κλίμακα.

Έρχετε επιβολή ΦΠΑ σε γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους κ.ά. Ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει γενικευμένη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, η οποία επί του παρόντος κρατείται ως «χρυσή» εφεδρεία.

Ανοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, (με το πρόσχημα του διαλόγου) που ξεκινά εντός των πρώτων μηνών του 2010 και θα αλλάξει τα δεδομένα σε εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες (π.χ. δικηγόρους, πολιτικούς μηχανικούς, ταξιτζήδες κ.λπ.).

Ανατροπές στο ασφαλιστικό με πρώτο «θύμα» τις γυναίκες, μιας και προωθείται η εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο.

Μισθολογικές αυξήσεις για όσους λαμβάνουν έως 2.000 ευρώ (τον Ιανουάριο θα ξεκαθαρίσει αν το όριο αυτό αφορά βασικούς μισθούς ή συμπεριλαμβάνει επιδόματα) στα όρια του πληθωρισμού, κοντά στο 1,5%... (για αυτούς που λαμβάνουν άνω των 2.000 ευρώ δεν μας έχουν ξεκαθαρίσει καλά τι θα γίνει;;)

Η συγκρατημένη εισοδηματική πολιτική εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί τουλάχιστον για μία τετραετία,δηλαδή....για όσο διάστημα βρισκόμαστε σε επιτήρηση αν βέβαια τα καταφέρουν να βγούμε στην τετραετία αλλιώς... βλέπουμε....

Ειδικότερα, εντός του επόμενου 12μήνου θα έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις στη φορολογία:

Ακίνητα: Συστηματικό «Ντόμινο» αυξήσεων (για να μην "κλωτσήσουμε" κιόλας) σε φόρους και τέλη (ΤΑΠ, φόρος μεταβίβασης, φόρος κληρονομιάς κ.λπ.) για τα ακίνητα αναμένεται να προκαλέσει η νέα άνοδος των αντικειμενικών αξιών κατά 20% κατά μέσον όρο.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με αυξημένους συντελεστές.

Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης:
Ηδη έχει αποφασιστεί η αύξηση των ΕΦΚ σε ποτά και τσιγάρα κατά 10% και ακολουθεί ανάλογη αύξηση σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης.

Για τα τσιγάρα και τα ποτά η αναπροσαρμογή του ΕΦΚ έχει ως αποτέλεσμα η λιανική τιμή πώλησης των τσιγάρων να αυξηθεί κατά περίπου 7,5%-8%. Για τα αλκοολούχα ποτά, οι ανατιμήσεις θα κυμανθούν από 1 έως 2 ευρώ ανά φιάλη.

Αυτοτελής Φορολόγηση - Φοροαπαλλαγές:
Όσοι καλομάθατε...ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ αφού, «ψαλίδι» θα μπεί στις φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις δαπανών για φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, και κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης όλων των αμοιβών και επιδομάτων.

Η κυβέρνηση έχει στόχο να εξασφαλίσει πρόσθετα έσοδα περίπου 2 δισ. ευρώ.


Οι νέες ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν οι φορολογούμενοι το 2010.

Πόθεν έσχες:
Φορολογικό δίχτυ σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τις δαπάνες διαβίωσης των φορολογουμένων απλώνει το υπουργείο.

Προχωρά στην καθολική εφαρμογή του «πόθεν έσχες» με την πλήρη καταγραφή και αποτύπωση στο έντυπο της φορολογικής δήλωσης από τα 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.

Νέο σύστημα εντοπισμού της φοροδιαφυγής,«πόθεν έσχες» το οποίο θα στηρίζεται στα αναλυτικά στοιχεία για τη συνολική περιουσιακή τους κατάσταση και τον τρόπο διαβίωσής τους, όπως θα καταγράφονται στο ανανεωμένο έντυπο Ε1.

Όλα τα φορολογικά και λοιπά στοιχεία των φορολογουμένων θα καταχωρούνται στη βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου.


Θα γίνεται συγκριτική εξέταση των δηλώσεων στοιχείων ολόκληρων ομάδων και επαγγελματικών κλάδων (γιατροί, δικηγόροι, επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, εργολάβοι οικοδομών κλπ). Για παράδειγμα θα εξετάζονται:

* Μέσοι όροι τζίρου, εσόδων, πελατών, κερδών κλπ

* Δαπάνες για ενοίκια και εξοπλισμό

* Αριθμός απασχολουμένων, ύψος μισθοδοσίας κλπ

Μετά από επεξεργασία και σαρωτικές διασταυρώσεις των στοιχείων που βρίσκονται στη βάση δεδομένων, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να εξαπολύσει στοχευμένους φορολογικούς ελέγχους, όχι με την λογική των τεκμηρίων όπως ίσχυαν, αλλά με βάση αποδεδειγμένες στατιστικές μεθόδους που ισχύουν διεθνώς, προκειμένου να εντοπιστούν ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές κατηγορίες που φοροδιαφεύγουν και να ελεγχθούν δειγματοληπτικά, έτσι ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά, αλλά και κατασταλτικά.

Ο υπουργός Οικονομικών μάλιστα σχεδιάζει να ανακοινώσει σύντομα και τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΥΠΕΕ που έγιναν σε ιατρούς του Κολωνακίου.

Ήδη σε περισσότερους από 100 ελέγχους, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε παραπάνω από τις μισές περιπτώσεις. Οι ελεγχόμενοι κλήθηκαν για εξηγήσεις στην εφορία, ενώ δόθηκε και εντολή για τη διενέργεια και τακτικού φορολογικού ελέγχου σε βάρος τους.

Νέα φορολογική κλίμακα: Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν διάφορα σενάρια για τα φορολογικά κλιμάκια και τους συντελεστές.

Εξετάζεται η δημιουργία νέου κλιμακίου, το οποίο θα φορολογείται με συντελεστή 20% και θα είναι μεταξύ των 15.000 ευρώ και των 20.000 ευρώ. Ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής 40% εξετάζεται να επιβληθεί για το κλιμάκιο εισοδήματος άνω των 50.000 ή 60.000 ευρώ, αντί των 75.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Παπακωνσταντίνου: "ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" (Σαν να μην κυβέρνησε ποτέ το ΠΑΣΟΚ)

«Ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή» μεταξύ της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης έβαλε η απόφαση του Εκοφίν για πιο αυστηρή επιτήρηση υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως η Ελλάδα κατηγορείται ότι δεν έλαβε μέτρα για να ρίξει το έλλειμμα και αυτό αφορά στην περίοδο που τη χώρα κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία, ενώ το μέλλον θα κριθεί με βάση τις αποφάσεις που παίρνει η σημερινή κυβέρνηση. (Σαν αυτονόητο δεν ακούγετε αυτο;;)

Ο ίδιος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού κρύβοντας διάφορα στοιχεία από την Κομισιόν.

Κάποιος, είπε ο ίδιος,(o κ. Παπακωνσταντίνου) θα πρέπει να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν όταν τον περασμένο Αύγουστο η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε ταμειακό έλλειμμα 22 δισ. ευρώ, τον Οκτώβριο η κυβέρνηση παρουσίασε στην Επιτροπή επισήμως ταμειακό έλλειμμα 17,5 δισ. ευρώ.

Τότε η κυβέρνηση δεν ήθελε να δείξει αυτά τα στοιχεία προς τα έξω.

Εμείς τώρα, τι να πούμε κ. Παπακωνσταντίνου;;;


Ποιός ειναι ο κάποιος;;;

Aρκετά μ'αυτές τις πολιτικολογίες και τις αερολογίες , αυτόν το "κάποιον" εσείς που κυβερνάτε κι εφόσον εσείς τον κατονομάζετε οδηγήστε τον και στη Δικαιοσύνη...

Τιι κάποιος και κάποιος και αινιγματικά υπονοούμενα για παιδάκια !!!

Απο τη μεταπολίτευση και μετά δυό κόμματα κυβερνούν την Ελλάδα... τα ίδια και τα ίδια, και η δυό μας βουλιάξατε !!!

Αμάν πιά μ'αυτή την "κολοκυθιά" πότε ο ένας και πότε ο άλλος !!!



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share