14/12/09

H πείνα στέλνει μηνύματα στην Ιταλική κυβέρνηση (Δείτε το βίντεο)

Έχουν αγριέψει οι πολίτες στην γειτονική Ιταλία !!!

Οι νεόπτωχοι της Ευρώπης βλέπουν τα golden boys των κυβερνήσεων και των Βρυξελλών και βαράνε στο ψαχνό και ξεκινούν αντεπίθεση !!

Στο νοσοκομείο αναρρώνει ο Καβαλιέρε με σπασμένη μύτη και δόντια...




Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε τον Καβαλιέρε σαστισμένο να καταρρέει, αιμορραγώντας από το μύτη και το στόμα.

Αρχικές πληροφορίες του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa έκαναν λόγο για αντικείμενο που εκσφενδονίστηκε εις βάρος του Ιταλού πρωθυπουργού.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι ο 73χρονος Καβαλιέρε δέχθηκε μπουνιά -και μάλιστα με μεταλλική μινιατούρα του Καθεδρικού του Μιλάνου που κρατούσε στα χέρια του ο δράστης, σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Ο τηλεοπτικός φακός έδειξε εικόνες του Μπερλουσκόνι να αιμορραγεί από τη μύτη και το στόμα, καθώς οι συνεργάτες τον σήκωναν στα πόδια του. Βιαστικά οδηγήθηκε στο αυτοκίνητό του, αλλά αμέσως βγήκε έξω, προφανώς θέλοντας να δείξει ότι δεν έχει τραυματιστεί βαριά.

Οι Ιταλοί αναρωτιούνται σήμερα εάν η χθεσινή επίθεση εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι το αποτέλεσμα της πολύμηνης κλιμάκωσης της πολιτικής έντασης, των υβριστικών αντιπαραθέσεων και του κλίματος μίσους που έχει εξαπλωθεί στη χώρα.

Για πολιτικό «μίσος» μιλά και ο Τύπος

Οι εικόνες του καταματωμένου προσώπου του «Καβαλιέρε» έκαναν τον γύρο των τηλεοπτικών δικτύων του κόσμου και βρίσκονται στις πρώτες σελίδες των ιταλικών εφημερίδων , αλλά οι τίτλοι και τα σχόλια του ιταλικού τύπου πηγαίνουν πέρα από τα τραύματα του Ιταλού πρωθυπουργού, που δεν είναι σοβαρά.

«Εποχή Μίσους», είναι ο τίτλος της La Nazione της Φλωρεντίας. Η λέξη «μίσος» χρησιμοποιείται σε πολλούς τίτλους και σχόλια, καθώς η Ιταλία αναζητεί τι συνέβη στον αμφιλεγόμενο πρωθυπουργό της.

«Φθάσαμε στο σημείο αυτό. Ένα κλίμα μίσους κατά του Μπερλουσκόνι παρήγαγε καταστροφικά αποτελέσματα», γράφει στην πρώτη της σελίδα η συντηρητική Il Tempo.

«Αυτό δείχνει καθαρά τον εκφυλισμό της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ιταλία», γράφει ο Έτζιο Μάουρο, διευθυντής της La Repubblica, η οποία έχει τηρήσει εξαιρετικά επικριτική στάση απέναντι στη διακυβέρνηση του Μπερλουσκόνι.

Η Unita, η εφημερίδα του Δημοκρατικού Κόμματος , του μεγαλύτερου κόμματος της ιταλικής αντιπολίτευσης, που έχει επανειλημμένως ζητήσει την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού, χαρακτήρισε «τρέλα» την επίθεση.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ρόζι Μπίντι δήλωσε ότι ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έχει αποκαλέσει επανειλημμένως στους αντιπάλους του «κομμουνιστές που θέλουν να τον εξοντώσουν», είναι ο ίδιος υπεύθυνος για το τεταμένο κλίμα και δεν πρέπει «να παίζει το θύμα».

Δείτε το βίντεο...









ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share