27/12/09

Iπτάμενοι και σπάταλοι με έξοδα των φορολογουμένων

Ναύλωσαν Prive πτήση τσάρτερ γιατί δεν μπορούσαν να περιμένουν μόλις 4 ώρες για να ταξιδέψουν με την προγραμματισμένη πτήση της «Ολυμπιακής», μαζί με τους κοινούς θνητους !

Οι αξιότιμοι κύριοι βουλευτές μας προτίμησαν να χρεώσουν το ταμείο με διόλου ευκαταφρόνητα επιπλέον έξοδα, απλά για να "πετάξουν" στον προορισμό τους μερικές ώρες νωρίτερα....
Από το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, όταν ψηφίστηκε -με 160 ψήφους υπέρ- οι συγκεκριμένοι βουλευτές άκουγαν, αγόρευαν,μελετούσαν και απέρριπταν ή αποδέχονταν προτάσεις οι οποίες είχαν αποκλειστικό αντικείμενο την οικονομική κρίση και «το δημοσιονομικό αδιέξοδο», το οποίο «αμφισβητεί για πρώτη φορά μετά το 1974 τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Aμέσως μετά την ολοκλήρωση των μαραθώνιων συζητήσεων, η Bουλή έσπευσε να καλύψει τα έξοδα της ιδιωτικής πτήσης της «Ολυμπιακής» για τους εν λόγω βουλευτές, έτσι ώστε αυτοί και η κουστωδία τους να φτάσουν μια ώρα αρχύτερα στα πάτρια εδάφη τους.

Με ναυλωμένη πτήση που χρεώθηκε στο ταμείο της Βουλής, οι 20 βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης αλλά και άλλοι 10 από την υπόλοιπη Βόρειο Ελλάδα μαζί με τις γραμματείς και τους ακολούθους τους (συνολικά 52 άτομα) πέταξαν για τις περιφέρειές τους αμέσως μετά την ψήφιση του -ιδιαίτερα επαχθή για τους Eλληνες φορολογουμένους- Προϋπολογισμού, στις 2.50 τα ξημερώματα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Kανονικά, θα έπρεπε να επιβιβαστούν στην πρώτη πτήση της «Ολυμπιακής», νωρίς το πρωί της επομένης.

Ομως.... λίγο η γιορτινή ατμόσφαιρα, λίγο η αδημονία, και κυρίως η βιασύνη τους να προλάβουν τις κάμερες των τοπικών καναλιών, στο πλαίσιο της καθιερωμένης βόλτας στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Θεσσαλονίκης, προτίμησαν τη διακομματική πολυτέλεια της prive πτήσης, στέλνοντας τον λογαριασμό στους φορολογουμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι βουλευτές της Περιφέρειας καλύπτουν τα έξοδά τους προς τον τόπο όπου εκλέγονται μέσω ειδικού κονδυλίου το οποίο έχει προβλεφτεί για αεροπορικά εισιτήρια.

Γι’ αυτό και αποτελεί τεράστια πρόκληση το γεγονός ότι διάλεξαν την επιπλέον πολυτέλεια της prive πτήσης.

Μάλιστα αυτό συμβαίνει σε μια δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία και όταν κεντρική γραμμή όλων των κομμάτων για την καταπολέμηση του δημοσίου χρέους είναι ο περιορισμός των δαπανών και κάθε λογής σπατάλης σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς, σε συνδυασμό με την επιβολή κάθε πιθανής -και απίθανης- φορολογίας στους πολίτες.

Σε περίπτωση που επέλεγαν να ταξιδέψουν με την προγραμματισμένη πτήση της «Ολυμπιακής» και αν αναλογιστεί κανείς ότι κατά μέσο όρο την περίοδο των εορτών ένα εισιτήριο μιας αεροπορικής εταιρείας για το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη στοιχίζει περίπου 100 ευρώ , εύκολα υπολογίζεται ότι οι 52 επιβάτες της προκλητικής πτήσης θα κόστιζαν στη Βουλή 5.200 ευρώ.

Tο κόστος της prive πτήσης όμως που επέλεξαν κόστισε τουλάχιστον 20.000 ευρώ ,αφού το ναυλωμένο αεροπλάνο θα αναγκαζόταν να επιστρέψει άδειο από τη Θεσσαλονίκη.

Δηλαδή οι αξιότιμοι κύριοι βουλευτές μας
- για μόλις 4 ώρες διαφορά - επέλεξαν την prive πτήση με όλες τις σχετικές ανέσεις, κι έτσι πληρώσαμε την πτήση 4 φορές παραπάνω !!!

Διαβάστε επίσης στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ :
Πόσα παίρνουν και δεν "βγαίνουν" οι μισθοσυντήρητοι βουλευτές μαςΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share