19/12/09

Περιμένουν υποβάθμιση και από τη Moody's !

Το ενδεχόμενο υποβάθμισης και από την Moody΄s αφήνει τώρα ανοικτό ο υπουργός Οικονομίας!

Ο ίδιος δήλωσε: "Μας έχει αξιολογήσει πολύ υψηλότερα από τους άλλους και δεν μας έχει υποβαθμίσει εδώ και καιρό".

Κλιμάκιο της Moody΄s βρέθηκε στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου και οι πληροφορίες λένε οτι είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε αρνητική αναθεώρηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας....




Η υποβάθμιση από την Moody’s αν γίνει θα ακολουθήσει τις πρόσφατες υποβαθμίσεις τόσο από την Fitch όσο και από την S&P.

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η STANDARD & POOR'S

Σε υποβάθμιση δύο ελληνικών τραπεζών, EFG Eurobank και Alpha Bank προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor΄s, τοποθετώντας παράλληλα την Εθνική και την Πειραιώς σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης (CreditWatch), μετά την υποβάθμιση από τον ίδιο οίκο της πιστοληπτικής κατάταξης της χώρας από Α- σε ΒΒΒ+.

Η S&P τονίζει ότι «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές αλλαγές, αυξάνουν την πιθανότητα μιας ανώμαλης προσγείωσης της εθνικής οικονομίας».

Αυτό το σενάριο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα πιο δύσκολο οικονομικό και λειτουργικό περιβάλλον για τις ελληνικές τράπεζες, εκτιμά ο οίκος αξιολογήσεων.

Παράλληλα θεωρεί ότι οι Τράπεζες είναι εκτεθειμένες, μέσω των μεγάλων χαρτοφυλακίων ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου.

Στην δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας αναφέρεται και ο Economist, γράφοντας πως η χώρα μας "είναι πλέον γνωστή όχι για τις ελιές και το...ούζο της, αλλά για το χρέος και τις υποβαθμίσεις της".

Όπως επισημαίνεται, η Ελλάδα
"ξεχωρίζει από τους εταίρους της για το δημοσιονομικό έλλειμμα και τη διαφθορά του δημόσιου τομέα της".

Όσον αφορά στις εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου για τη μείωση του ελλείμματος, ο Economist θεωρεί ότι δεν κατάφεραν να πείσουν τους επενδυτές, καθώς δεν ήταν αρκετά λεπτομερείς και υποδεικνύουν ότι η νέα κυβέρνηση στηρίζεται κυρίως στους ευσεβείς της πόθους για νέα έσοδα.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share