13/1/10

Λοβέρδος: "Δεν υπάρχει σάλιο, δώστε 100 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ"

Τον ΟΤΕ και τον πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Βουρλούμη εγκαλεί ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, απαιτώντας να καταβληθούν στο ΙΚΑ 100 εκατ ευρώ έναντι του προγράμματος της εθελούσιας εξόδου 5.500 εργαζομένων.

Ο ΟΤΕ κατέβαλε στο ΙΚΑ 4% της μετοχικής του αξίας (περίπου 200 εκ. ευρώ) όπως όριζε ο νόμος για...




...την εθελούσια έξοδο , "ξεχνώντας "όμως να καλύψει και τους τελευταίους 600 εργαζόμενους.

Η επιβάρυνση για το ίδρυμα αποδείχτηκε μεγαλύτερη κι ο Υπουργός Εργασίας, μπλοκάρισε την εθελουσία για την τελευταία ομάδα υπαλλήλων, ζητώντας το επιπλέον ποσό.

Τα ελλείμματα από τα προγράμματα των εθελουσιών αναμένεται να διογκωθούν (ακολουθούν Ολυμπιακή ΟΛΠ, ΟΛΘ ΟΣΕ) σε μια εποχή που η εισφοροδιαφυγή μόνο για το 2009 εκτινάχθηκε για το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ στα 5,5 δισ. ευρώ.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών για το ασφαλιστικό που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη,ο υπουργός Εργασίας δεν αποσαφήνισε τα σχέδια της κυβέρνησης για τη θέσπιση άμεσου φόρου στο γενικό πληθυσμό η στις επιχειρήσεις υπέρ της σωτηρίας των ταμείων.

Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ πρότειναν 35 νέες πηγές χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος ανάμεσα στις οποίες είναι : τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές, τυχερά παιχνίδια, εκκλησιαστική περιουσία , ρύθμιση ημιυπαίθριων χώρων , μετατροπή επιχειρήσεων σε εντάσεως κεφαλαίου .

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τα άδεια ταμεία του ΟΑΕΔ μετά τη δήλωση του κ. Λοβέρδου ότι "δεν υπάρχει σάλιο για την πληρωμή των ανέργων".

Η ΝΔ, δια των κ.κ. Μανώλη και Βερναδάκης κατηγορούν τον κ. Λοβέρδο για δημιουργία "τεχνικού πανικού" ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο " ο Υπουργός Εργασίας επιλέγει αυτόν τον τρόπο τρομοκράτησης των ανέργων για να δικαιολογήσει την υπαναχώρηση από τη δέσμευση για αύξηση του επιδόματος ανεργίας ".




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share