13/1/10

Φάρμακα ΤΕΛΟΣ για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου !

Σταματούν από 1ης Φεβρουαρίου τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Την απόφαση αυτή έλαβαν στην τελευταία γενική συνέλευσή τους
τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), τονίζοντας μάλιστα ότι η διακοπή των συναλλαγών με τους ασφαλισμένους ...





...του ΟΠΑΔ αλλά και όλων των ασφαλιστικών φορέων που δεν είναι συνεπή προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στους φαρμακοποιούς, είναι μονόδρομος.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από πολλούς μήνες υπομονής, με συνεκτίμηση όλων των δεδομένων και λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις οικονομικές δυσκολίες των ασφαλισμένων όσο την οικονομική κατάσταση των φαρμακοποιών, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Κακοπληρωτές όλο και περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία

Όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, τα χρέη του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς αυξάνονται καθημερινά, αγγίζοντας τα 136 εκ. ευρώ.

Σε ανάλογο δρόμο με εκείνον που ακολουθεί ο ΟΠΑΔ βρίσκονται όμως και άλλα ασφαλιστικά ταμεία, γεγονός που όπως λένε «οδηγεί ολοένα πιο συχνά τους φαρμακοποιούς σε δανεισμό από τις τράπεζες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους υποχρεώσεις».

Καταλήγοντας οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι «όσα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τον νόμο - ο οποίος ορίζει την πληρωμή μας εντός 45 ημερών - θα υπόκεινται στην σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής».




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share