13/1/10

Πολιτικές κόντρες στη Βουλή, για τα μάτια των ψηφοφόρων

Νά'χαμε να λέγαμε και κόντρα για την κόντρα στα έδρανα της βουλής ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα αλλά επι της ουσίας Μηδέν εις το πηλίκο !

Ο ένας ευθύνες στον άλλων εκσφενδόνισαν τα 2 μεγάλα κόμματα ενώ για μια ακόμη φορά δεν κατέληξαν σε κανένα ουσιώδη αποτέλεσμα, ο λόγος για...




...την απόρριψη από τη Ν.Δ. του νομοσχεδίου για τη χορήγηση της Ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι «ο κ. Σαμαράς δεν δικαιούται να μιλά για τους μετανάστες, γιατί, ας μην ξεχνάμε ότι το 1992, ως υπουργός Εξωτερικών, είχε ανοίξει τα σύνορα με την Αλβανία, με αποτέλεσμα να συρρεύσουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών στην Ελλάδα χωρίς δικαιολογητικά, χαρτιά και ταξιδιωτικά έγγραφα».

Επισήμανε επίσης ότι «οι μετανάστες αυτοί, αργότερα, με τον Προκόπη Παυλόπουλο, νομιμοποιήθηκαν με επιχείρηση-«σκούπα» χωρίς να υπάρξει ατομική προσέγγιση για το αν δικαιούνταν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια».

Οι δηλώσεις Πεταλωτή προκάλεσαν την απάντηση του Παυλόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι «προ του 2004 και για δέκα ολόκληρα χρόνια, επί ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα είχε γίνει ξέφραγο αμπέλι ως προς την είσοδο μη νόμιμων μεταναστών και στερούνταν πλήρως μεταναστευτικής πολιτικής».

Υποστήριξε δε ότι «μετά το 2004 η κυβέρνηση Καραμανλή προέβη σε νομιμοποίηση πολλών μη νόμιμων μεταναστών, σε συμφωνία όμως με τα αρμόδια fora της Ε.Ε. και σεβόμενη πλήρως το κοινοτικό κεκτημένο, ενώ, παράλληλα, οργάνωσε σύγχρονη, δημοκρατική, ανθρωπιστική και κοινωνικώς δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και ταυτοχρόνως θέσπισε σύγχρονο κώδικα ιθαγένειας».

Κατά τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, «η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης συγχέει τη μεταναστευτική πολιτική με την πολιτική ιθαγένειας, επιχειρώντας να “λύσει” το μεταναστευτικό πρόβλημα με την αθρόα απονομή της Ελληνικής ιθαγένειας».

Επι της ουσίας....Λόγος




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share