13/1/10

Δραματική αύξηση του κόστους δανεισμού της χώρας έως και 150% ακριβότερα

Δραματική αύξηση έως και 150% καταγράφει το κόστος δανεισμού της χώρας, σε σχέση με πριν μόλις τρεις μήνες και πλέον η Ελλάδα δανείζεται με όρους του …Τρίτου Κόσμου!.

Όπως φάνηκε στην πρώτη δημοπρασία εντόκων γραμματίων της χρονιάς, το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να δανειστεί φθηνά, ούτε και για πολύ μικρή διάρκεια...




Το Ελληνικό δημόσιο ζητούσε να αντλήσει την Τρίτη 1,6 δισ. ευρώ από δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης και ετήσιας διάρκειας. Μετά τις προσφορές που υποβλήθηκαν, η απόδοση στα γραμμάτια διαρκείας 26 εβδομάδων (6μηνα) διαμορφώθηκε σε 1,38%, υπερδιπλάσιο σε σχέση με την απόδοση που πλήρωσε για την αντίστοιχη έκδοση τον περασμένο Οκτώβριο που δεν ξεπέρασε το 0,59%.

Επιπλέον για τα διαρκείας 52 εβδομάδων γραμμάτια (ετήσια), το Ελληνικό δημόσιο ανέλαβε να καταβάλει στη λήξη τους 2,20% (!), έναντι μόλις 0,91% που έδινε πέρυσι τον Οκτώβριο.

Τα γραμμάτια συγκέντρωσαν όμως σχεδόν 30% μικρότερες προσφορές, αφού το δημόσιο κατέγραψε προσφορές συνολικά 6,4 δισ. ευρώ, έναντι 8,3 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο. Και τότε και σήμερα το ελληνικό δημόσιο έκανε τελικά αποδεκτές προσφορές ύψους 2,1 δισ. ευρώ.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share