1/1/10

Ο κλέψας του κλέψαντος στο Δήμο Παγγαίου !

Ένα ζωντανό παράδειγμα της ρεμούλας που επικρατεί στους καταχρεωμένους Δήμους ολόκληρης της χώρας.

Ενα έλλειμμα 720.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου Παγγαίου ήταν η αιτία της στυγερής δολοφονίας του δημάρχου Τριαντάφυλλου Κουκούδη με δράστες τους δύο ταμίες του δήμου, όπως προέκυψε από ολιγόωρη έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Καβάλα.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί μιλούν για.......ένα «πρωτοφανούς αγριότητας οργανωμένο έγκλημα από ανθρώπους της διπλανής πόρτας με κύριο στόχο να παραπλανήσουν τις Αρχές και να πιστέψουν ότι είναι έργο επαγγελματιών δολοφόνων».

Οι δύο υπάλληλοι, ηλικίας 47 και 48 χρόνων, σκότωσαν τον δήμαρχο Παγγαίου προκειμένου να τον καλύψουν την υπόθεση για την «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του δήμου.

Ο δήμαρχος Παγγαίου είχε εξαφανιστεί το βράδυ της περασμένης Κυριακής και βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του στην περιοχή Νέας Περάμου Καβάλας.

Οπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, είχε πυροβοληθεί οκτώ φορές από υποπολυβόλο ούζι στο πρόσωπο και στον θώρακα, ενώ είχε δεχτεί πολλαπλά κτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο. Την υπόθεση ανέλαβαν να διερευνήσουν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Αλέξης Μπίτζης ο οποίος είχε πολυετή θητεία στο Τμήμα Ασφαλείας της ΕΥΠ και οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Καβάλας Αντώνης Μαλελίδης και Κωνσταντίνος Σιμούδης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε πρώτη φάση είχαν την εντύπωση ότι η επίθεση αυτή είναι έργο πληρωμένων δολοφόνων. Σημειωτέον ότι στην περιοχή της Θάσου και της Καβάλας έχουν γίνει την τελευταία 10ετία επτά τέτοιου τύπου δολοφονικές ενέργειες από τις οποίες οι περισσότερες παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Ωστόσο στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, και κυρίως ο τρόπος που πυροβολήθηκε το θύμα, ο οποίος έδειχνε «προσωπικό μίσος», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι αξιωματικοί, τους οδήγησε να αναζητήσουν τους δράστες στο προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον του δημάρχου.

Η έρευνα εστιάστηκε στο ζήτημα του μεγάλου ελλείμματος που είχε εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες από ορκωτούς λογιστές στον Δήμο Παγγαίου.


Οπως ανέφεραν χθες οι αξιωματικοί οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, το θύμα της εγκληματικής ενέργειας είχε αφαιρέσει ένα ποσόν της τάξεως περίπου των 120.000 ευρώ από το ταμείο του δήμου, το οποίο επέστρεφε σταδιακά.

Το μεγαλύτερο, όμως, ποσό περίπου 600.000 ευρώ φαίνεται ότι είχαν αφαιρέσει οι δύο ταμίες.

Οπως προέκυψε από τον έλεγχο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο ταμίες είχαν προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αγορά πολυτελών κατοικιών και ΙΧ, ενώ φαίνεται ότι ξόδευαν μεγάλα ποσά τη νύκτα.

Oι αστυνομικοί ανέκριναν για πολλές ώρες τους δύο ταμίες οι οποίοι ομολόγησαν την εγκληματική ενέργεια. Οπως ανέφεραν, σχεδίαζαν τον φόνο από τη στιγμή που άρχισε- στις 15 Δεκεμβρίου- ο έλεγχος στο ταμείο του Δήμου Παγγαίου από τους ορκωτούς λογιστές.

Το πυροβόλο όπλο οι δύο δράστες φαίνεται να το «ενοικίασαν» αντί 5.000 ευρώ από 37χρονο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος συνελήφθη. Οι δύο ταμίες έδωσαν ραντεβού την Κυριακή το απόγευμα στον δήμαρχο σε ερημική περιοχή του Δήμου Ελευθερών προκειμένου, υποτίθεται, να τους βοηθήσει σε έκδοση δανείου το οποίο θα λάμβαναν για να καλύψουν την «τρύπα» στο ταμείο του δήμου. Εκεί του επιτέθηκαν και τον σκότωσαν.

Οπως ομολόγησαν, επέστρεψαν δύο φορές στον τόπο του εγκλήματος.

Την πρώτη για να κρύψουν το πτώμα του δημάρχου στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και τη δεύτερη για να καθαρίσουν το αυτοκίνητο και τον χώρο από τα ίχνη τους. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό - όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.- ότι οι δύο ταμίες πήραν μαζί τους τα παπούτσια του θύματος για να μην εντοπιστούν πιθανόν πάνω τους βιολογικό υλικό ή άλλα στοιχεία.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share