16/1/10

Το πόρισμα για τα Τέμπη απέδωσε ευθύνες μέχρι και στ' αεροπλάνα !

Δεν φθάνει ο νους του ανθρώπου στο τι σκαρφίζονται οι "ειδικοί" για διαμελίσουν τις ευθύνες σε τόσα μικρά κομματάκια οπού στο τέλος να μην ευθύνεται κανείς !

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ το πόρισμα της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ»...





...η κατάπτωση βράχων στην κοιλάδα των Τεμπών μεταξύ άλλων οφείλεται μέχρι και... στις πτήσεις των μαχητικών της ΠΑ από τις δονήσεις που αυτές προκαλούν και όχι από τις εργασίες διάνοιξης της νέας σήραγγας που πραγματοποιούνται 900 μέτρα πιο μακριά.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» επικαλούμενη και τα πορίσματα του ΤΕΕ (Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας) αλλά και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) μαζί με ομάδα εμπειρογνωμόνων επισημαίνεται πως:

«Oι μετρήσεις αποδεικνύουν ότι οι δονήσεις από διερχόμενα φορτηγά και αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές που προκαλούνται από τις εργασίες διάνοιξης των σηράγγων και οι οποίες εκτελούνται σε απόσταση περίπου 900 μέτρων από το σημείο που έγινε η κατάπτωση».

Δεν φταίει δηλαδή, η ανευθυνότητα της κατασκευαστικής εταιρείας διάνοιξης της σήραγγας των Τεμπών με τα ανεξέλεγκτα φουρνέλα, και τις αυθαιρεσίες της , που είχε ανατινάξει τον τόπο στα μπουρλότα... αλλά τα αεροπλάνα και τα διερχόμενα φορτηγά !


Γενικόλογο και αόριστο επίσης και το πόρισμα του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας, που εδρεύει στη Λάρισα. Χαρακτηριστικά αναφέρει...

«Για την εκδήλωση του φαινομένου των καταπτώσεων στην κοιλάδα των Τεμπών πιστεύουμε ότι δεν είναι ικανή η παρουσία ενός και μόνο παράγοντα. Απαιτείται η συνύπαρξη πολλών παραγόντων, που έχουν σχέση τόσο με τις γεωλογικές, γεωτεχνικές και μορφολογικές συνθήκες όσο και με τις περιβαλλοντικές συνθήκες και ανθρώπινες παρεμβάσεις και δραστηριότητες»
, χωρίς όμως να κατονομάζει συγκεκριμένα τις πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ οι οποίες ούτως ή άλλως, δεν πραγματοποιούνται στην περιοχή και αν πραγματοποιούνται είναι σπάνιες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ΓΕΑ.

Επί της ουσίας θα μιλήσει ποτέ κανένας ;;;;;;


Πορίσματα με ενδείξεις, αερο-ισχυρισμούς, φορτηγά και γενικολογίες ξέρουν να βγάζουν και τα μικρά παιδιά... οι επιστήμονες μιλούν συγκεκριμένα και επι της ουσίας.

Όλα τα υπόλοιπα ονομάζονται έκθεση ιδεών και όχι πόρισμα !

Διαβάστε επίσης:


Νταμάρι με φουρνέλα είχαν καταντήσει την κοιλάδα των Τεμπών !!!





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share