19/1/10

Πτυχιούχοι προς εύρεση εργασίας - Αφιερωμένο στα απανταχού κομματόσκυλα !

Στην Ελλάδα της αναξιοκρατίας, του βύσματος , του γλειψίματος και του τραμπουκισμού...

Στην χώρα που ο κομματικός διαχωρισμός των παιδιών ξεκινά από τη σχολική ηλικία και προωθείται σε ολόκληρο το στάδιο της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης....

Στη χώρα που για να πιάσεις καρέκλα πρέπει να προέρχεσαι από κομματική νεολαία και να σ'εχει γαλουχήσει το κομματικό φυτώριο από μικρό παιδί...




Το 38,2% των νέων μεταξύ 15-24 ετών στην Ελλάδα εργάζεται σε θέση επισφαλούς εργασίας ή με συμβόλαιο προσωρινής απασχόλησης.

Δεν έχει κανείς παρά να δει τι γίνεται με τους πτυχιούχους ακόμη και με αυτούς που θεωρούνται «ισχυρές ομάδες».

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η γνωστή Εurostat, επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα ανάμεσα στις 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου τα ποσοστά ανεργίας δεν μειώνονται ανάλογα με την απόκτηση περισσότερων τυπικών προσόντων και, συνολικά, δεν διαφοροποιούνται σημαντικά.

Έτσι δεν πρέπει να προκαλεί ερωτηματικά το παράδοξο που θέλει τον Έλληνα μεταξύ 25-34 ετών να αργεί να εγκαταλείψει την οικογενειακή στέγη, καθώς τα αγόρια φεύγουν κατά μέσο όρο στην ηλικία των 30 ετών, ενώ τα κορίτσια στην ηλικία των 28 ετών.

Μάθε παιδί μου γράμματα...

Το τεράστιο πρόβλημα της «κρυφής» και καταγεγραμμένης ανεργίας είναι γνωστό καθώς το βιώνουν δεκάδες χιλιάδες νέοι και οι οικογένειές τους.

Πάνω από 120.000 πτυχιούχοι βρίσκονται στις λίστες της ανεργίας και ανάμεσά τους τα επαγγέλματα του «λευκού κολάρου» 25.000 γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι και δικηγόροι και 2.500 κάτοχοι master και διδάκτορες.

Μαζί τους και δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μηχανικοί, δημοσιογράφοι.

Η Ελλάδα κατέχει σήμερα
πανευρωπαϊκό ρεκόρ στην ανεργία των πτυχιούχων και παράλληλα κατατάσσεται στη δεύτερη θέση στην ετεροαπασχόληση.

Αυτή η χώρα το μόνο που ξέρει να κάνει καλά...

είναι
να ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ...


και τα παιδιά της... χρόνο με το χρόνο... λιγοστεύουν !!!




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share