19/1/10

Από τους πιο φτωχούς της Ευρώπης οι Έλληνες !

Εφόσον και αυτά τα στοιχέια δεν τα έστειλαν "μαγειρεμένα" προς τα κάτω στους Ευρωπάιους , σύμφωνα με έρευνα που αφορά το 2008 το 20% του πληθυσμού στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας .

Υπενθυμίζεται ότι ο κίνδυνος της φτώχειας ορίζεται ως το ποσοστό του πληθυσμού που εμφανίζει εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου κατά κεφαλήν Εθνικού εισοδήματος.



Στην Ελλάδα το 23% των νέων έως 17 ετών κινδυνεύει από τη φτώχεια ( με μέσο κοινοτικό όρο το 20%) ενώ για τους άνω των 65 ετών ο κίνδυνος φτώχειας φτάνει το 22% στη χώρα μας (με μέσο κοινοτικό όρο το 19%).

Παράλληλα, στην Ελλάδα το 14% του πληθυσμού που έχει κάποια απασχόληση κινδυνεύει από τη φτώχεια, με μέσο κοινοτικό όρο 8%.

Σύμφωνα ακόμη με τη Eurostat, το 50% του πληθυσμού στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν έχει τα μέσα να έχει κάθε χρόνο μια εβδομάδα διακοπές μακριά από το σπίτι του (με μέσο κοινοτικό όρο 37%) ενώ....

....το 15% δηλώνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να έχει ικανοποιητική θέρμανση στο σπίτι (με μέσο κοινοτικό όρο 10% ).

Επίσης, το 9% του πληθυσμού στην Ελλάδα δεν έχει τα μέσα να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, ενώ το 7% του πληθυσμού στη χώρα μας δηλώνει ότι δεν μπορεί να έχει ένα γεύμα κάθε δύο ημέρες που να περιλαμβάνει κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.

Αυτά για το 2008 για το 2009 τα ποσοστά αναμένεται να....
έχουν εκτοξευτεί στα ύψη!


Για το 2010 δεν συζητάμε καθόλου βέβαια....




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share