6/1/10

Απορία αναγνώστη για αποδείξεις και κριτήρια φοροαπαλλαγής

Επιστολή αναγνώστη:

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται πάρα πολλά για την συλλογή αποδείξεων και όπως αναφέρει και η τηλεόραση αρκετοί συμπολίτες μας έχουν επιδοθεί στο κυνήγι των αποδείξεων χωρίς να ξέρουν αν τελικά θα συμπεριληφθούν όλες στα κριτήρια φοροαπαλλαγής.

Θα ήθελα να δημοσιεύσετε τα στοιχεία που σας στέλνω για να μας εξηγήσουν οι αρμόδιοι αν τελικά στο μέτρο για την ανόρθωση της οικονομίας θα συμπεριλαμβάνονται και αυτές που αφορούν τον 96.09.19.12 κωδικό της εφορίας...




Αναφέρομαι στην παροχή υπηρεσιών που αποτελούν φυσική ανάγκη των συμπολιτών μας για τη καταπολέμηση της χειρωνακτικής αυτοϊκανοποιήσεις με σκοπό το ξεθόλωμα του εγκεφάλου, και αφορά ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας οπού κρυφά ή φανερά επισκέπτονται αυτές τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Επίσης πολλές από αυτές είναι μονοπρόσωπες και δεν διαθέτουν καν ταμιακή μηχανή ενώ ακόμη περισσότερες είναι εκείνες που συντελούν στην παραοικονομία αφού παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς έδρα.

Αναφέρω επίσης και περιστατικό με έντιμο φορολογούμενο πολίτη που τόλμησε να ζητήσει απόδειξη σε μια ιερόδουλο και εκείνη γελώντας του έδωσε ένα φιλί λέγοντας του πως είναι το ΦΠΑ και να πάει να το δώσει στην εφορία...αυτό δεν είναι τραγικό για την οικονομία ;;;

Τουλάχιστον λοιπόν οι αποδείξεις από τους νόμιμους οίκους ανοχής δεν θα πρέπει να μετράνε στα κριτήρια φοροαπαλλαγής.

Για παράδειγμα:

Πόσο συχνά χαλάει κάτι στο σπίτι και φωνάζουμε υδραυλικό ή ηλεκτρολόγο ;
Μια ή δύο φορές το χρόνο...σε μια ωραία κοπέλα όμως ποιος είναι αυτός που θα αρνηθεί...

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ απο: Xαράλαμπο Δριτσάκη





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share