6/1/10

Cyberνηση Digital Technology @ ΠΑΣΟΚ !

Όσοι δεν γνωρίζουν απο ιντέρνετ δεν έχουν λόγο στη σύγχρονη Cybernisi of PASOK

Facebook , Twitter, Blogger και www.opengov.gr είναι τα νέα επικοινωνιακά "όπλα" της ψηφιακής κυβέρνησης που βάζουν στην άκρη τους παραδοσιακούς εργολάβους της δημοσιογραφίας.

Οι μισθωμένοι επαγγελματίες της προπαγάνδας βλέπουν παντού connex και αναθεματίζουν τη σύγχρονη τεχνολογία για το κακό που έπαθαν...





Aπίστευτο κι όμως αληθέστατο !!!


Στις 14 Δεκεμβρίου στις 8.43 το πρωί ο χρήστης chacakhan ρωτάει μέσω του twitter τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Είναι παράνομο ή έννομο να τραβάς video/photo (π.χ. με το κινητό σου) όργανα της τάξης που εκτρέπονται, για να το στείλεις στο Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας;»

Την ίδια ημέρα, μόλις τρεις ώρες μετά στις... 11.33-, ο υπουργός απάντησε στο ερώτημα μέσω του twitter: «Μια καταγγελία στο Γραφείο μπορεί να συνοδεύεται από ψηφιακό υλικό».

Ένα λεπτό μετά ακολούθησε και δεύτερη απάντηση: «Η αξιοποίησή του ή μη, είναι θέμα κώδικα ποινικής δικονομίας και της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής»

Μισο κουβέντες δηλαδή... απ'τη μια digital ηλεκτρονική διακυβέρνηση κι απ'την άλλη
"είναι θέμα κώδικα ποινικής δικονομίας και της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής" δηλαδή χαρτούρα... αλλάξτε τα βρέ παιδιά, που όλο μισοδουλείες κάνετε....

Ο υπουργός δίνει επίσης απαντήσεις σε πολίτες που ρωτούν για την κατάργηση των δακρυγόνων. Και διευκρινίζει στην «tingermary» που ρωτάει τι θα γίνει με την άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. να φέρουν διακριτικά οι άνδρες της: «Η δέσμευση περί διακριτικών ισχύει στο ακέραιο».

Οι απαντήσεις του υπουργού δεν είναι η μοναδική δραστηριότητά του στο twitter.


Στον λογαριασμό που έχει ανοίξει, εκτελούνται και χρέοι πολιτικού γραφείου, αφου ποστάρει αποσπάσματα από συνεντεύξεις του, σχολιάζει την επικαιρότητα, δίνει χρηστικές πληροφορίες , του έχουν κάνει μάλιστα και κάτι προτάσεις για ψιλορουσφετάκια για κάτι μετατάξεις, αλλά ψηφιακά τουλάχιστον δεν ενέδωσε.

Εκτός από υπουργός Προστασίας του Πολίτης δηλαδή έχει γίνει και... υπουργός ψηφιακής επικοινωνίας με τον πολίτη αλλά και blogger (κάντε κλίκ εδώ)

«Τα νέα μέσα και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι μια πλατφόρμα άμεσης δημοκρατίας, όπου η ταχύτητα συναντά την αμεσότητα και η κριτική γίνεται βαρόμετρο της ενημέρωσης, άλλοτε με τρόπο αξιόπιστο και δίκαιο, άλλοτε ομιχλώδη και άδικο», δηλώνει τώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης και προσθέτει: «Σημασία όμως έχει ότι η πολιτική επικοινωνία έχει πια έναν σοβαρό αντίπαλο: είναι το αυθόρμητο σχόλιο του συμπολίτη σου που έρχεται κατευθείαν στο mail box, στο facebook page, στο youtube, στο twitter account σου.Είναι το σχόλιο που δεν μπορείς να αγνοήσεις, που στο τέλος επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την πολιτική και την επαφή με τον πολίτη». .....Κοίτα πόσα πράγματα έμαθε ο Χρυσοχοιδης 5,5 χρόνια στο θρανίο;

O Καραμανλής μάθαινε το playstation , κι ο Χρυσοχοϊδης το ίντερνετ...


«Το αυθόρμητο σχόλιο του πολίτη έρχεται κατευθείαν στο mail box, στο facebook, στο twitter», επισημαίνει ο Χρυσοχοΐδης

κ.Χρυσοχοΐδη, αν παίζετε και το fishville στο facebook ξέρουμε έναν Ταξίαρχο της Ε.Α. που πουλάει κάτι ψαράκια... να σας στείλουμε πρόσκληση ;

Σ΄ αυτή την κατηγορία δηλώνουν πως ανήκουν η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας και οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Αργύρης Ντινόπουλος από τη Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος ανεβάζει στη σελίδα του στο facebook , βίντεο από τις παρεμβάσεις του στη Βουλή και αποσπάσματα από συνεντεύξεις του , ενώ φημολογείται οτί στο second life είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κυβερνάει μια ψηφιακή χώρα που μοιάζει με την Ελλάδα.

Πιο συντηρητικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης οπού ποστάρει μονίμως στο twitter, ειδήσεις και σχόλια για θέματα περιβάλλοντος (άλλωστε είναι τομεάρχης στη Ν.Δ.)

Ωστόσο, η άμεση επικοινωνία τους με τους πολίτες, ουδείς γνωρίζει πόσο άμεση είναι ή αν κάποιοι διαχειριστές έχουν αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπων των... ψηφιακών πολιτικών.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσοχοΐδης και υπουργός, και blogger !!!






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share