12/1/10

Ποια νησιά του Αιγαίου "γλυκοκοιτάζει" η Τουρκία;

Σχεδόν κατά βούληση, τα Τουρκικά μαχητικά πετούν πάνω από κατοικημένες περιοχές Ελληνικών νησιών του Αιγαίου !!!

Οκτώ Eλληνικά νησιά έχει βάλει στο στόχαστρο η τουρκική Πολεμική Aεροπορία το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για...




...τους Φούρνους, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, τη Δονούσα και τις νησίδες Ανθρωποφάγος, Μακρονήσι, Καλόγερους και Χταπόδια.

Σχεδόν κατά βούληση, τα Τουρκικά μαχητικά πετούν πάνω από κατοικημένες περιοχές στους Φούρνους, στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, ενώ διέρχονται πολύ κοντά (σε απόσταση από μισό μέχρι πέντε ναυτικά μίλια) από τις ακτές των υπόλοιπων πέντε νησιών.

Με την πρακτική αυτή και με εργαλείο τα οπλισμένα μαχητικά της αεροσκάφη, η Αγκυρα έχει ξεπεράσει και τον ίδιο της τον εαυτό.

Δεν παραβιάζει απλώς τα όρια του Ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά καταφανώς αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία επί συγκεκριμένων νησιών στο Αιγαίο.

Με τις καθημερινές πτήσεις τους, τα Τουρκικά μαχητικά χρησιμοποιούνται προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός της Αγκυρας για «γκριζάρισμα» μιας ολόκληρης περιοχής από την Πάτμο μέχρι τα Ψαρά και από τη Λέσβο μέχρι το Αγαθονήσι.

Την ημέρα των Χριστουγέννων οι παραβιάσεις από οκτώ (εκ των οποίων τα τέσσερα οπλισμένα) Τουρκικά αεροσκάφη έθεσαν σε συναγερμό το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας. Τα Θεοφάνια, 16 τουρκικά μαχητικά συνόδευσαν το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον πρωθυπουργό από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα. Κατά μία άποψη που διακινείται στο Πεντάγωνο, ίσως οι στρατηγοί ήθελαν να ελέγξουν την ετοιμότητα αντίδρασης της ελληνικής στρατιωτικής μηχανής.

Το δόγμα «ισχυρός Στρατός, ισχυρή Τουρκία» έχει αποδεχθεί και το Τουρκικό Πολεμικό Nαυτικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελευταία έχουν καταγραφεί αβλαβείς διελεύσεις μέχρι το Κάβο Ντόρο, ενώ συστηματική είναι και η παρουσία των ταχύπλοων της Τουρκικής Aκτοφυλακής γύρω από τις βραχονησίδες Ιμια.

Βαρύνουσα σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται τις Τουρκικές προκλήσεις ορισμένες συμμαχικές χώρες.

Στη μια περίπτωση, η Γαλλία σχεδόν τάχθηκε με το μέρος της Τουρκίας αποφεύγοντας να διαμαρτυρηθεί για την παρενόχληση μαχητικών της από τουρκικά αεροσκάφη που εισέβαλαν σε δεσμευμένο πεδίο βολής. Την ημέρα εκείνη (14 Δεκεμβρίου) γαλλικά αεροσκάφη εκτελούσαν κοινές ασκήσεις με Ελληνικά μαχητικά στο πεδίο βολής Ανδρου.

Σύμφωνα με την «περίεργη» εκδοχή που υιοθέτησαν οι Γάλλοι στρατιωτικοί, στην περίπτωση εκείνη τα Τουρκικά μαχητικά δεν εισέβαλαν στην περιοχή ασκήσεων.






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share