16/1/10

Μπλόκο στο μπλόκο ξεχειλίζει η οργή των αγροτών.

Τα πρώτα μπλόκα των τρακτέρ, σε κόμβους του οδικού δικτύου της χώρας, στήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής και θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο.

Η αρχή έγινε με τους αγρότες της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Καβάλας...





Λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Παρασκευής εκατοντάδες αγρότες της Φιώτιδας με τρακτέρ και άλλα οχήματα πορεύτηκαν έξω από τη Λαμία και έστησαν μπλόκο, κοντά στη γέφυρα της Αλαμάνας.

Λίγο αργότερα στην εθνική οδό Αθήνας Λαμίας έβγαιναν και οι αγρότες της Βοιωτίας. Από την περιοχή της Θήβας έστησαν το μπλόκο τους έξω από τον κόμβο της Θήβας, και από την περιοχή της Λιβαδειάς στον κόμβο του Κάστρου.

Την ίδια ώρα αγρότες της Καβάλας έκλεισαν την Εγνατία οδό στήνοντας δύο μπλόκα: Στα δυτικά στη γέφυρα του Στρυμόνα, κόβοντας την κυκλοφορία προς Σέρρες και Θεσσαλονίκη. Το ανατολικό μπλόκο στήθηκε κοντά στη γέφυρα του Νέστου, διακόπτοντας την κίνηση των οχημάτων προς Ξάνθη. Αναγκαστικά οι οδηγοί χρησιμοποιούν την παλιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να καθυστερούν.

Παράλληλα θέση μάχης έχουν πάρει οι αγρότες των Τρικάλων που έχουν συγκεντρώσει τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Φαρκαδόνας χωρίς όμως να έχουν κλείσει το δρόμο, καθώς τη Δευτέρα θα κινηθούν μαζί με τους αγρότες του Μεγαλοχωρίου προς τα μπλόκα των αγροτών της Λάρισας στον κόμβο της Νίκαιας. Οι αγρότες της Φλώρινας βρίσκονται επίσης από το πρωί στα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής και Νίκης με άγνωστο να παραμένει το πότε θα τα κλείσουν καθώς σύμφωνα με τους ιθύνοντες η απόφαση θα ληφθεί επί τόπου.

Αλλά και το Σαββατοκύριακο οι κινητοποιήσεις πληθαίνουν, καθώς: Οι αγρότες του Κιλκίς θα συγκεντρωθούν στο τελωνείο Δοϊράνης. Επίσης συνεδριάζουν και οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας. Στον Έβρο οι αγρότες ξεκίνησαν προσυγκεντρώσεις στα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων και στην περιοχή Κορνοφωλιά Σουφλίου, ενώ την Κυριακή θα αποφασίσουν εάν θα προβούν σε αποκλεισμούς.

Στον κόμβο Βογατσικού της Καστοριάς αγρότες της περιοχής διακόπτουν (ανά μία ώρα) την κυκλοφορία οχημάτων από Καστοριά προς Θεσσαλονίκη και από Καστοριά προς Αλβανία.

Στο τελωνείο Νίκης κατευθύνονται αγρότες από τη Φλώρινα και το Αμύνταιο, με σκοπό να το αποκλείσουν. Στο ίδιο σημείο κατευθύνεται και μερίδα αγροτών από τα Γρεβενά. Στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής θα συγκεντρωθούν την Κυριακή οι αγρότες των Πρεσπών.

Τη Δευτέρα στο χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν με σημείο συνάντησης τον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας, οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) -του προσκείμενου στο ΚΚΕ αγροτοσυνδικαλιστική Βαγγέλη Μπούτα- και την Τετάρτη οι συνδικαλιστικές ενώσεις, που πρόσκεινται στη ΝΔ, συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου του Νομού Λάρισας.

Τη Δευτέρα επίσης ξεκινούν κινητοποιήσεις και στους εφτά νομούς της Πελοποννήσου καθώς και στις Σέρρες με τους αγρότες να προχωρούν σε αποκλεισμό του οδικού δικτύου από και προς τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ήδη, μικρή μερίδα Σερραίων αγροτών, έχει συγκεντρωθεί στην εθνική οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share