4/1/10

Θα οργώσουν και πάλι τους δρόμους οι αγρότες

Ζεσταίνουν και πάλι τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες, θα "οργώσουν" και πάλι τους εθνικούς δρόμους την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Οι αγρότες από 19 νομούς της χώρας που μετέχουν στο πανελλαδικό όργανο που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στη Λιβαδειά αποφάσισαν...





"Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Μέχρι σήμερα κανένα από τα μέτρα που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των αγροτών δεν έχει προωθηθεί"
υπογραμμίζει ο κ. Βάιος Γκανής εκ μέρους του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης στη Λιβαδειά υπογραμμίστηκε απ΄ όλους τους ομιλητές ότι τα αιτήματα που συζητήθηκαν στις συναντήσεις που είχαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης... «παραμένουν ακόμη στο συρτάρι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».

Μάλιστα τονίστηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα είναι πολύ παλιά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τα γνωρίζει από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του πανελλαδικού οργάνου οι αγρότες επιστρέφοντας στα χωριά τους θα συγκροτήσουν ένα μπλοκ σε κάθε νομό με προσυγκεντρώσεις που θα αρχίσουν από τις 12 του μήνα στα χωριά. Σύμφωνα με τους οργανωτές, τότε θα εκτιμηθούν οι δυνατότητες και τα σημεία των πιθανών αποκλεισμών των εθνικών δρόμων.

Μέχρι τότε όμως δεν κόβουν τις γέφυρες επικοινωνίας με το υπουργείο, παρά το γεγονός ότι οι ομιλητές στο σύνολό τους στη συνάντηση στη Λιβαδειά μίλησαν για «εμπαιγμό».

Αγρότες από την περιοχή του Δομοκού και ευρύτερα της Φθιώτιδας, από την περιοχή Φαρσάλων και την περιοχή της Καρδίτσας, γέμισαν ασφυκτικά το δημοτικό θέατρο στον Δομοκό για να συμμετάσχουν στη συζήτηση που άνοιξε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή με τους αγρότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την όλη διαδικασία παρακολουθούσαν και συνδικαλιστές χωρίς όμως σε κανένα σημείο να πάρουν τον λόγο.

Στη διαδικασία που διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες αναδείχθηκαν κεντρικά θέματα πολιτικού προσανατολισμού του υπουργείου, τα οποία έχουν σχέση με την οργάνωση του συνεταιριστικού και συνδικαλιστικού κινήματος στον αγροτικό χώρο, την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των αγροτών, το κόστος παραγωγής αλλά και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share