4/2/10

Πάνω από 15 λεπτά η πραγματική αύξηση στη βενζίνη - Τουλάχιστον στο 1,40 το λίτρο θα φθάσει στην επαρχία !!!

Αναμένεται ντόμινο ανατιμήσεων στην αγορά !!!

Αντιδρούν οι πρατηριούχοι,που όπως υπολογίζουν η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης θα ξεπεράσει τα 15 λεπτά ανά λίτρο βενζίνης.
Μια δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη οδηγεί επίσης στο ίδιο συμπέρασμα...



'Ετσι αν η αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει τουλάχιστον 15 λεπτά την τιμή της αμόλυβδης, τότε από το 1,10 ευρώ που είναι σήμερα η μέση τιμή στην Αθήνα, πλησιάσει το 1,30.

...εκτός όμως απο την Αθήνα στην υπόλοιπη Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά η αμόλυβδη βενζίνη κοστίζει σήμερα περίπου 1.19 ευρώ και σύμφωνα με τις προβλέψεις των πρατηριούχων θα φτάσει τουλάχιστον στο 1,40 αν όχι περισσότερο με σταδιακές ανατιμήσεις

Αυτό θα σημάνει αυτόματα και ντόμινο αυξήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης και σε υπηρεσίες, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα πόσο θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Ήδη στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητα και Ναυτιλίας εκκρεμούν αιτήματα βιομηχανιών για αυξήσεις στα προϊόντα τους !!!


Ο Ευάγγελος Κώτσος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων καυσίμων, προειδοποιεί ότι αν η αύξηση του ειδικού φόρου αγγίξει τα 15 λεπτά και συμπεριλάβουμε και την αλματώδη αύξηση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς, τότε η αμόλυβδη στην Αττική θα πλησιάσει το 1,30 ευρώ και στην επαρχία θα ξεπεράσει το 1,40 ευρώ. Μάλιστα, δηλώνει πως αυτές τις τιμές δεν τις είχαμε δει ούτε όταν το βαρέλι κόστιζε 150 δολάρια.

Τονίζει μάλιστα πως μία τέτοια αύξηση θα σημαίνει άμεση μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και όσοι επαγγελματίες χρησιμοποιούν είτε πετρέλαιο κίνησης είτε αμόλυβδη θα μετακυλήσουν το κόστος στον καταναλωτή. Ο κ. Κώτσος κατέληξε λέγοντας πως "οι αυξήσεις θα είναι αλυσιδωτές και μόνιμες".

Είπε επίσης οτι είναι ένα μέτρο άδικο για τους πολίτες γιατί χτυπάει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, δηλαδή τις μικρές επιχειρήσεις και τον απλό κόσμο.
"Θα έπρεπε να βάλει χέρι στα δυιλιστήρια, εκεί δηλαδή που διαμορφώνονται οι τιμές," είπε χαρακτηριστικά.






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share