20/2/10

Το 2011 τα τέλη κυκλοφορίας θα πρασινίσουν ακόμη περισσότερο !

Κι ενώ μας έλεγαν πως έκαναν λάθος με τα άδικα τέλη κυκλοφορίας...

Μόνιμη σύνδεση των τελών κυκλοφορίας με την ηλικία των Ι.Χ. αυτοκινήτων προανήγγειλε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

Η υπουργός έδωσε τέλος στα σενάρια περί απόσυρσης, τα οποία αναζωπυρώθηκαν από τις αρχικές δηλώσεις της, με διευκρινιστική ανακοίνωση.

Aπό το 2011 τα τέλη κυκλοφορίας....




... όχι μόνο δεν πρόκειται να γίνουν ποιό δίκαια αλλά αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά υποχρεώνοντας και τον ποιό φτωχό φορολογούμενο να χρεωθεί στις τράπεζες για να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο.

Οι τράπεζες διαμαρτύρονται ζητούν κι αυτές με τη σειρά τους από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για νέους πελάτες και "φρέσκο αίμα"


Προφανώς το πράσινο μήνυμα που προσπαθεί να περάσει εμπράκτως η κ.Μπιρμπιλή είναι το

" ΜΕ 2 ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΑΝΙΝΑ "


Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή, δήλωσε ότι από το 2011 τα ΙΧ οχήματα που θα ταξινομούνται θα έχουν τα στοιχεία των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και ο προσδιορισμός των τελών κυκλοφορίας θα γίνεται πλέον με βάση αυτό το περιβαλλοντικό κριτήριο. (!)

Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα τη στιγμή που τα μεγάλα επαγγελματικά οχήματα πετρελαίου φαίνεται να εξαιρούνται απο τα πράσινα μέτρα. Αφού τα "πανάρχαια" και ρυπογόνα πούλμαν και φορτηγά κυκλοφορούν κατα χιλιάδες στην επικράτεια.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς βάσεις δεδομένων για όλα τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, όσον αφορά τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει από το καλοκαίρι του 2008 και μετά - για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα- θα μπορεί να υπάρξει ένας συνδυασμός τεχνολογίας και κυβισμού για τον καθορισμό των τελών.

Το σίγουρο είναι γυρίζουμε σιγά-σιγά πολλά χρόνια πίσω !!!

Για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν πριν από το καλοκαίρι του 2008 τα τέλη θα υπολογίζονται με βάση ένα σύστημα που κατά κύριο λόγο θα στηρίζεται στον κυβισμό και σε ένα συμβολικό ποσοστό που θα λαμβάνει υπόψη την ηλικία και την τεχνολογία.

Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος όπως δήλωσε ότι η κ. Μπιρμπίλη αναμένεται να καταθέσει την τελική πρότασή της για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα ισχύσουν από το 2011 μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Τα περί απόσυρση μέτρα φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά πράσινα αφού το σλόγκαν "δεν υπάρχει σάλιο" φαίνεται πως επικοινωνιακά τουλάχιστον έπιασε τόπο !!!

Μετά το χρήμα που φαγώθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα με τα περίφημα κονδύλια των ποδηλατόδρομων.... το μόνο που απομένει είναι να μας επιδοτήσουν την αγορά πράσινων ποδηλάτων για να πηγαίνει ο κόσμος στις δουλειές του....












ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share