20/2/10

Άρον άρον το Β σχέδιο πριν έρθουν οι ελεγκτές στην Αθήνα !

Ξέχασαν πολύ γρήγορα τις διαψεύσεις για αύξηση του ΦΠΑ !!!

Αφού σε αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ και νέας φορολογίας καυσίμων φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του Β σχεδιού πρόσθετων μέτρων έως τις 15 Μαρτίου. Κι όλα αυτά σε χρόνο ρεκόρ πριν έρθουν οι ελεγκτές από τα ξένα και τους ξαναπιάσουν αδιάβαστους... η ανοικτή διακυβέρνηση opengov θα συνεχιστεί μετά τα νέα μέτρα. Έτσι για κουτσομπολιό , να γράφουν οι πολίτες στα σχόλια τους, πώς τους φαίνονται τα νέα μέτρα και να στέλνουν τις εμπειρίες τους...




Το θέμα των νέων μέτρων συζητήθηκε προχθές στο Υπουργικό Συμβούλιο και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ομόθυμη απόφαση να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις και να ανακοινωθούν στα γρήγορα πριν από... τις 15 Μαρτίου.

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα ζήτησε να υπάρξει ένταση των προσπαθειών των υπουργών του ώστε στις 8 Μαρτίου η έκθεση αξιολόγησης να είναι θετική για την εφαρμογή του "Προγράμματος Σταθερότητας" , χωρίς καλούς βαθμούς , ομολογιακό γιόκ.

Στόχος η καλή διαγωγή στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για να στηρίζουν πάντα την κυβέρνηση με κανένα καλό λόγο όταν ζητά δανεικά απο τους κερδοσκόπους των αγορών.

Ομόλογα με το τσουβάλι ετοιμάζετε να τυπώσει η κυβέρνηση για το νέο ομολογιακό δάνειο που θα βγεί στην πιάτσα πολύ σύντομα ...

Σε αντάλλαγμα όμως ο φορολογικός βούρδουλας στις πλάτες των πολιτών για να πεισθούν οι τοκογλύφοι ν' αγοράσουν τις "ακάλυπτες" κρατικές "επιταγές" που θα "σκάσουν" - ο θεός ξέρει με τι επιτόκιο - στην πλάτη των φορολογουμένων στα επόμενα 10 χρόνια.

Μέχρι τότε βλέπουμε - σου λέει η κυβέρνηση - έτσι δεν έκαναν κι οι προηγούμενοι ;


Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του να υποβάλουν εκθέσεις αξιολόγησης ανά υπουργείο έως τις 8 Μαρτίου, προκειμένου αυτές να αποτελέσουν την ύλη για τη συνολική έκθεση που θα υποβάλουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα νέα μέτρα δεν έχουν ακόμη εξειδικευθεί, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει το προσεχές 15ημερο, προτού λήξει η προθεσμία της 15ης Μαρτίου προκειμένου να παρουσιάσουν την πρώτη έκθεση πεπραγμένων.

Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες αναμένεται στην Αθήνα η τριμερής αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με την οποία θα συζητηθεί το ίδιο θέμα προκειμένου μαζί με τη Ελληνική κυβέρνηση να προσδιορίσουν το πόσο ξύλο πρέπει να φάνε οι Έλληνες για να συνέλθουν.









ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share